BROKER T & THE MGS

Cap a l'any 1962 una de les millors bandes instrumentals eren els Broken T & the MG's, dos homes blancs i dos negres formaven aquest combo, representats pel  mític segell Stax Records, seu va ser l'exit Green Onions, un dels temes mes influients de l'epoca.

Aquest tema es va convertir en  èxit mundial i va fer guanyar a Broken T Jones el seu primer disc d'or amb l'edat de 17 anys.
Nascut al ghetto de Memphis l'any 1944, prompte va ser considerat una jove promesa al món de la música, així doncs, aviat va ser fitxat pel mitic segell de soul.

Malgrat l'èxit de Green Onions, el senyor Broken T, estava disposat a acabar els seus estudis musicals i no va ser fins 1966 que no va reprendre la seva dedicació per complet a la composició i gravacions musicals.

Degut a que Broken T & the MG's ( siga dit de pas, MG vol dir Memphis Group) eren un combo de sesions, els seus membres canviaven sovint, així doncs, els membres més cosntants van ser el propi  Jones, Al Jackson, Dun"Duck" Donald i Steve Cropper, conegut aquest ultim per composar els temes d'exit In the midnight hour i The dock of the bay.

Mentres les altres bandes acompanyaven a estreles del Soul com Otis Reading, Wilson Pickett etc. el grup de Jones va mantindre l'identitat com a banda i va enregistrar exits com Soul Limbo i Hang 'Em High i Time Is Tight i es convertiren en una de les bandes instrumentals mes respectables de tots els temps.

 El grup es va disoldre l'any 1972, d'aquesta disolució naixqueren dos bandes les quals no tingueren molt d'exit, potser el mes afortunat va ser Steve Cropper, que es convertí en enginyer de só per Stax records i va formar The Mark-keys amb Dun"Duck" Donald.
Al Jackson va morir assassinat l'any 1975 a casa seva de Memphis.

En 1977, Dun Cropper pasaren a formar part dels famosos Blues Brother band, els quals produiren el seu primer àlbum Briefcase Full of Blues, per Atlantic Records, en 1980 participaren en la película protagonitzada per Dan Aykroyd i John Belushi, repetint els seus papers en la segona entrega del film l'any 2000.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew