Doc MARTENS



Després d'un malaurat accident  d'esquí on el doctor Klaus Märtens es va lesionar el peu en 1949, es va donar conter 
que les seves botes eren massa incomodes per als peus ferits, llavors va crear una sola revolucionària on  l'aire quedava atrapat dis de dos capes de poliuretano de goma. 

Originalment es  comercialitzaren com a  sabates ortopédiques i es venien  sobretot a les mestresses de casa, el Dr. Maertens va vendre els drets  exclusius a Bill Griggs al 1958, aquest  li va traduir el nom a l'anglés , pasant a nomenar-se  Dr Martens, reformà lleugerament el tacó, va afegir una costura groga i comercialitzà les soles amb el nom d' Airwair.

Les primeres botes Dr. Martens isqueren de fabrica el 1er d'abril de 1960, amb diseny roig cirera, cuir de Napa i vuit ullals per pasar els cordons. Eran populars entre treballadors com carters, policíes i obrers de fábriques.
A finals dels 60 els skinheads prestaren atenció a les botes Dr. Martens i bandes de carrer feren de les botes roig cirera la seva senya d'identitat
 El  punk de finals dels 70 també va ser un altre dels moviments que no dubtà en fer part de la seva estetica les Doc Martens, bandas clásiques del punk como The Clash , Buzzcocks o els Damned calçaven les botes religiosament, tanmateix que els seus fans. L`exposició del punk va alimentar el fervor britanic per les botes als Estats Units i bandes americanes de hardcore com Black Flag, Warzone o Agnostic Front feren també part del seu estil les botes del doctor Maerten.


El 1er d'abril  de 2003 Griggs Group Ltd, atura tota la producció al Regne Unit, eliminant més de 1.000 llocs de treball y trasllada tota la produccióa a la Xina i Tailandia. Amb aquest canvi, també va cesar temporalment la fabricació de calcat vegà, fabricat amb teixit sintètic, que era produit des de gener de 2000. Aquest canv´portà que molts puks i skins optaren por altres marques de botes similars a lss Dr. Martens, como Solovair, Tredair, Grinders, Gripast i Rangers, que llavors encara es fabricaren al Regne Unit.
Al 2007, R. Griggs Group Ltd, va decidir tornar a fabricar  una petita part de laseva producció al regne Unit, a la seva antiga fábrica Cobbs Lane Factory en Wollaston, Northapstonshire. Aquesta línea de calçat es comercialitza sota el nom de de "DR. Martens Vintage" 


http://www.drmartens.com/


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew