RUBEN LÓPEZ De Madrid al cel de Barcelona, sempre amb els peus a terra.

Constància, autènticitat i qualitat, capacitats dificils de trobar juntes dins la carrera de qualsevol artista, si a més a més, l'artista no es originari d'algún país de parla anglesa, moltes vegades tendim a no donar-li la rellevància que es mereix.
Parlem de Ruben Lopez, més de 15 anys rodant pels escenaris de tota Europa, donant veu a 4 bandes de música jamaicana (Malarians, Calaveras, Peeping Toms, RL & The Diatones) encapçalant algún projecte molt dispar al que puga ser el Rocksteady o l'Ska (Mal Chance, Hardcore old school i Mal Chance, Streetpunk) si ademés afegim alguna que altra col.laboració (Kinky Coo Coo's i Fly 404) i alternances als plats a modus de sound system (Liquidator sound i Blackup sounds) estem davant d'una de les carreres musicals més eficients a l'estat espanyol i m'atreveria a dir que a l'alçada de molts artistes de re-nom dins la música jamaicana.
Fem un petit repàs a la part jamaicana de la carrera d'aquest artista madrieny actualment establert a la ciutat de Barcelona.


Al 1993 es re-funda Malarians, després de 3 anys d'inactivitat, alguns dels seus membres decideixen impulsar de nou la banda madrilenya, antigament nomenada Guaki Taneke, per la nova epoca decideixen donar-li uns aires més soul, sempre amb una base skatalitika ademés d'incloure un parell de veus al front, llavors entra a encapçalar la banda Ruben Lopez junt a la cantant Begoña Bang-Matú.
Durant aquestos primeros anys roden per tota Europa acompanyant a les millors bandes del panorama musical jamaicà,  bandes com Skatalites per exemple.
L'any 1996 graven Mind the step! a Anglaterra sota les ordres de Rod Nugent com a técnic i Laurel Aitken a la producció, qui col.labora posant veus en algún tema.
Al 1998 surt al carrer Hostal caribe, tercer treball de la banda, segón en la carrera de Ruben Lopez, un disc on es fusiona el ska classic amb el latin soul, el seu treball més aclamat per la critica i públic, ens trobavem davant, posiblement, la millor banda d'Ska del moment a l'estat espanyol i de les millors a nivell europeu, respectant els classics de sempre. Giren de nou presentant Hostal caribe arreu d'Europa, una vegada més junt a les millors bandes jamaiquines clasiques, com els Maytals del senyor Toots Hibert, així com altres de l'era 2Tone com els britanics The Selecter.

Any 2000 comença el mil.leni i acaba Malarians, darrere tres discos de gran qualitat, singles i diversos temes a recopilatoris del gènere acompanyats de gran quantitat de directes.
Chick-a-toc es l'unic disc editat per Los Calaveras, banda formada per membres dels Malarians i Skarlatines, aquest treball va veure la llum l'any 1998 en format Cd i edició limitada a 1000 copies en format de vinil de 10", Ska, Calypso, Rocksteady i Reggae es fan presents a tot el treball.
L'any 2000 neixen els Peeping Toms, una vegada més format per membres de Malarians principalment, junts amb altres músics coneixedors tots ells del que es executar ritmes jamaicans. Una maqueta, "Nueva cita para bailar", auto-editada i dos discos "The Peeping Toms" (Revelde records) i "Maxium Rythm and Reggae" ( Liquidator) voran la llum entre l'any 2000 i 2004.
Dos treballs molt relaxats en el tempo, propers al Rocksteady, soul i amb cert regust a R'n'B, temes propis i alguna versió per complementar com, "Spicks and specks" dels Bee Gees, una vegada més Ruben Lopez, posa la veu de manera encertada i on s'aprecia clarament l'evolució del cantant.


Arivem a l'any 2009, darrere queden 4 on 5 anys de sounds systems recorreguent bars i clubs, sota els nom de Liquidator Sound System i Blackup Sounds. Ruben Lopez ja resident a terres catalanes, es fa acompanyar pels Diatones, la suma de membres dels The Kinky Coo Coo’s, The Oldians i Flight 404.Quina cara posaria qualsevol, si el diuen que un grup a gravat un single de dos temes amb "I wanna be sedated" dels Ramones i "Crucified", tema d'Iron Cross, apropiat el seu dia per la mitica banda de Hardcore old school Agnostic Front, tot en clau Rocksteady i Early Reggae?
Doncs, diria que els resultat es veritablement bo, aquest més un altre single amb els temes "Relativity" i "Diatone time" son el primers contactes de la banda amb l'estudi.

Per últim aquest 2012, ha vist la llum el seu primer treball Ruben Lopez & The Diatones, no es exagerar si diguem que estem davant un dels millors treballs de Rocksteady i Early reggae que s'ha fet a l'estat en molt de temps, sense menysprear altres grans bandes del gènere amb qui no vull comparar, però cal escoltar per creure el que estic dient, si ademés va acompanyat amb un gran directe, el plaer es doble, esperem que aquest últim projecte dure molt de temps i continue en la mateixa linea, de ben segur ho agrairem tots els seguidor dels ritmes jamaicans i de la bona música en general.









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew