THE DOWNLINERS SECT


The Downliners Sect, varen ser un dels grups més puristes i genuins del R&B anglés als anys 60, apasionats d’aquest génere, construiren una carrera al marge d’imposicions, fent a cada moment el que els venia de gust, sabent evitar la tentació de la fama ràpida.

Coneguts en principi com The Donwliners, homenatge a la cançó  Down the line de Jerry Lee Lewis, la banda estava comandada per Michael O’Donell més conegut com Don Craine, aquest era el referent, junt al bateria Bo Dilley que abandonaria el grup al temps deixant a Craine com a pes pesat de la banda, qui s’encarregaria al temps de fer i desfer intercanviant membres en la banda.

Al 1963 pasen a denominarse The Downliners sect, començaven a fer-se lloc entre les bandes de R&B guanyant-se de fixe l’escenari al Studio 51 del Soho londinenc, allí gravaren els seu primer treball At Nite In Gt. Newport St. tot financiat per ells mateixos i on la banda britanica va escollir 4 versions classiques de R&B per al seu debut, Beautifull Delilah, Same, Shame, Shame, Green onions i Nursery Rhymes, gravació amb la que es guanyaren la confiança del productor Mike Collier de Cee- Cee productions i Columbia Records.

Entre 1964 i 1969 editaren nou singles, dos Eps i tres LPs de lo més variat, el primer LP The Sect contenia versions de  Jimmy Reed, Chuck Berry, els Coasters o Bo Diddley i algo de material propi, en 1965 editen The Country Sect, precedit d’un parell de singles més, a The Country Sect sorprenen tothom tornant a les seves arrels més Skifle, un disc de Country/Western, no era facil de digerir a l’epoca on més popular s’estava fent el R&B entre el jovent anglés, digam que era lo menys modern que es podia fer en aquella epoca.

Al 1966 tornen a guanyarse al públic amb el single All Night Worker/He Was A Square, avançament del que seria el seu tercer LP The Rock Sect's In, on una vegada més barretjen classics de RnR amb témes pròpis. En Juny d’aquest mateix any publiquen un dels seus millors singles, "Glendora"/"I'll Find Out", considerat por molts el moment àlgid de la seva carrera. El seu darrer single seria The Cost Of Living/Everything I've Got To Give.

Cap al 67 el grup es desunfla i poc a poc van caiguent el nombre d’actuacions quedant  Keith Grant com a unic membre original, al 1968 no quedava res del R&B que havien practicat anys enrere, i així acaba la carrera The Downliners Sect als anys 60.

Anys després la banda es reunirià en diverses ocasions, per exemple a  finals dels anys 70 es tornaren a juntar degut al resurgiment del R&B i el Pub Rock encapçalat per grups com Dr Feelgod, a meitat dels anys 80  editaren el single Colour-Coded Red/You Ain't Doin' Me Right per a un petit segell, l’any 1991 editaren Savage Return i al 2000 Burning Show un potent directe gravat a Suecia i editat en 10", el qual va rebre molt bones critiques.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew