Entrevistem la banda més fosca... MOSSEN BRAMIT MORERA I ELS MORTS

Ambient funebre, sons de RnR 50 i garatge dels 60 son les senyes d'identitat d'aquest banda barcelonesa, una banda acollonant en tots els aspectes. De recent formació, acaben d'editar el seu primer treball amb el segell valencià Jaguar Records, no vol dir això q siguen musics novells, ja que la banda esta formada per músics experimentats provinents de fantastiques bandes com  Els Trons per posar un exemple.  El pròxim dissabte dia 6 de juliol els tindrem a la sala Wah Wah de València portant el seu sinistre espectacle. Senyores i senyors el "soterramorts" ja estàn ací, que cadascú ocupe el seu taüt.




-Qui son Mossén Bramit Morera i els Morts i d'on eixiu de Transilvania potser?
No, de fet eixim del cementiri de Montjuich, a excepció del Mossén, que és vampir però de platja, no de muntanya. I de platja valenciana, que encara fa més por!


-Qui forma i en quins altres cementiris haveu estat profanant tombes amb els vostres instruments?
Mossén Ramon "Bramit" Morera - veu i espectacle (Orsini Shakers)
Marc Argenter - guitarra (Els Trons, Flashback Five...)
Xavi Ribas - baix (Els Trons, The Meows)
Edu Pérez - saxo (Dirty Rockets)
Foll - bateria (The Meows, Los Walkisons, The Del Hoyo i centenars de bandes emblemàtiques de l'andergraun barceloní)

-Quin o quin es l'estil central de la banda?
És el que faria Edgar Allan Poe si li doneu una guitarra elèctrica. Un xoc del Rock&Roll amb escència dels 50, el surf, el beat i el garatge dels 60.

-Així doncs les principals influències del grup son artistes com...?
Evidentment Screaming Lord Sutch, Screaming Jay Hawkins, Screaming Ovidi Montllor, The Cramps, Arthur Conan-Doyle, Nicomedes Méndez o Jack l'Esbudellador, entre altres.


-En que es basa l'espectacle en directe, soterraments, velatoris...?
En sacrificis humans, esbudellaments de verges, morts en peu, mesmerisme i proclames demoníaques. Tot des del bon rotllo, naturalment : penseu que com a grup de pop català el nostre objectiu és sortir a la tele anunciant cerveses a l'estiu i bancs a l'hivern.

-Haveu tret a la venda el vostre primer nou treball un 7" amb 4 temes, que ens podeu contar d'ell, gravació, edició, distribució etc?
És una gravació realitzada per Lluís Torralbo i mesclada per Josep Mª Arroyo. L'enregistrament va ser fet sense sortir de la cripta i vam fer servir els mitjans més moderns de que disposavem : cilindres de cera, ouijes, gramoles... Ha quedat molt bé i ben aviat n'haurem venut totes les còpies!

-Si no m'equivoque l'edició ha corregut a carrec del segell valencià Jaguar Records vinculat a Discos Monterrey?
Si, vam pactar amb el Dimoni Benimàmet, un paio petit però malparit com n'hi ha pocs, que va posar tots els seus estalvis per a que això tirés endavant. Estem molt contents de formar part del seu catàleg i dels vincles amb Monterey, tota una institució a València, que ara a més de discogràfica i botiga de discs és bar i tot!

-A la descripció del vostre facebook trobem un seguit de noms amb els que supose us identifiqueu o sentiu admiració, com el vullgueu dir, que tenen en comú Joey Ramone, Ausiàs March, Downliners Sect o Edgar Allan Poe?
El rock&roll i la poesia!

-Quin es el futur inmediat de la banda, sabem que el pròxim dissabte dia 6 de juliol visitareu València i després, alguna data més per terres valencianes?? 
Com be dius el 6 de juliol presentem l'EP a la sala Wah Wah, a la festa d'estiu de Monterey Discos. Després en Fela Borbone posarà discs infernals fins que els primers raigs de sol ens facin tornar al taüt! Hi ha més dates a l'estiu, el 22 d'agost ens acostarem a Oliva, ciutat natal del Mossén. A part d'això hi ha dates per Toledo, Barcelona i Marsella, seguiu-nos a facebook que ho anem anunciat tot a mida que va sorgint!

Per escoltar el seu nou treball de la banda: http://elsmorts.bandcamp.com/

Per fer-te amb una copia del seu treball : http://www.montereydiscos.es 

*Fotos cedides pel Ran-El Cabrera.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew