A la cabina del Casino de Constantí... Isaac Negrié (Especial Aplec d'aplecs Modernistes dels PPCC)



- Quants anys portes mostrant la teva música al món? quina va ser la primera vegada i on?
Tenint en compte que no em considero un "punxa-discos", persé, i que no acostumo a sortir a punxar gaire, tampoc. A veure, vaig començar a posar discos per fer-los-hi escoltar als amigatxos, a festes o baretos sobre el 95-96, més o menys.
Que jo recordi, la primera vegada que vaig punxar, va ser quan anava a l'institut, en una festa "sixties" que vam muntar a un garito de Torredembarra, on també hi vaig tocar amb el grup que teniem llavors, "The Young Ones", fèiem versions de grups britànics dels 60's (Who, Kinks, Stones), i que després d'aquell concert i fitxar un nou guitarra, passaríem a ser Improbables. L'anècdota d'aquesta primera punxada la va protagonitzar una de les cambreres del bar, que mentre sonava el "I can't explain" dels Who, em va dir que allò no era música dels 60's ... Que perquè no posava Camilo Sesto o Karina ... o Mamas & The Papas, i me'l volia fer treure ...

- Quin o quins formats de reproducció prefereixes a les teves sessions?
El format que utilitzo és el de 7''. Ho faig principalment per comoditat. Alguna vegada he punxat algun LP, si el tema que volia punxar no el tenia en aquell moment en 7. Però, crec que ha set, només una vegada.
I també perquè, en el meu esquema intern, m'agrada aquest format, doncs l'entenc com la forma de consumir música que va sorgir als 50's i 60's, molt immediata i assquible. Si t'agrada una cançó, perquè t'has d'empassar 9 que no t'agraden?

- Quin es l'estil principal a les teves punxades? es l'únic o també t'introdueixes en altres terrenys?
Et diria que estic especialitzat en això o allò, però et mentiria. Principalment poso música negra. R'n'B, soul, latin, funk, però el què en global m'atrapa del tot és el rotllo "northern-soulero".
També em pots trobar arremangat amb club-sounds rotllo hammond, mod-jazz, Ié-Ié, freakbeat o tocs de psych, sempre tot molt ballable. Dependrá del context.

- Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys?
Home, he tingut molt bons moments. Però sempre em guardaré la vegada que vaig compartir cabina i sopar, a Tarragona, amb Juan De Pablos, a qui li tinc una admiració devota. És un referent. Punt.

- Una anecdota durant una sessió que no oblidaràs mai, alguna petició extranya...?
Abans he explicat la de la primera vegada que vaig punxar, i ara us en explicaré un altra de, precisament, l'aplec d'aplecs modernistes de l'any passat.
Els plats ja feien el tonto pel matí, doncs quan em va tocar a mi, no xutaven i alentien els discs. Clar, al principi amb els nervis, vaig canviar temes de pressa de plat a plat, sense acabar-los, doncs el so era desastrós, pensant que s'arreglaria o que podien ser els discos... doncs mentre la organització buscava un equip per solventar la situació, se'm planta un pavo al costat, un local, no un del rotllo, i se'm presenta; "Hola, em dic nosécom (no recordo el nom), i sóc Dijei professional. Perquè no deixes que s'acabin les cançons? Fas els canvis molt malament" ... Llavors vaig contar fins a 100, i vaig triar una de les dues possibilitats, que va ser la d'explicar-li que els plats no xutaven correctament i que estava intentant de salvar la sessió. (!!!)

- Quines han estat les teves últimes adquisicions i que estas desitjant mostrar al món?
Les darreres adquisicions, que ja van sonar a la Wigantonada del passat més de febrer;
MVPS - Turning my heart beat up
Chuck Jackson - I only get tgis feeling
I aquesta que encara no ha sonat, però potser caigui a l'Aplec de Constantí
Ohio Players - Love slipped through my fingers

-Top five, 5 temes per a cada moment de la nit
És molt difícil, posar-ne només 5 !!! Però a veure, va;
Per començar la festa...
Shirley Ellis - Soul time (no falla mai!)
Per escalfar l’ambient...
The Vel-Vets - I got to fins somebody
Per mantindre el foc viu...
Edwin Starr - Time
El colofó...
Luther Ingram - If it's all the same to you babe
L’acomiadament...
Jo tancaria amb un "Beggin'", el de Timebox o el dels Four Seasons. No és un "ender", però mola acabar a tope, hahahaha!
Aprofito per agraïr-vos que m'haveu fet aquest qüestionari. Ens veiem a Constantí
Salut i soul!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew