JIMMY SMITH & WES MONTGOMERY - Jimmy & Wes, The dinamic duo


JIMMY SMITH & WES MONTGOMERY Jimmy & Wes, The dinamic duo
Verve Records
Any: 1966
Estil: Hardbop jazz, soul

Podria haver resenyat qualsevol altre treball del gran Jimmy Smith, ja que es un dels meus artistes preferits i la majoria dels seus treballs son obres mestres dignes de recomanar, de ben segur hi hauràn més, però, de moment em quede amb aquesta meravella.
Treball impresionant del senyor Smith als teclats del Hammond i el senyor Montgomery a la guitarra, acompanyats d'una filera de grans músics, que fan el disc més gran si cap.

Jimmy Smith nascut a Narristown, Pennsylvania, formà el seu primer trio de jazz al cafe Bohemians de New York, l'any 1955, un any després pasaria a formar part del prestigiós segell Blue Note on registrà el seu àlbum debut, sota el nom A new sound, a new star: Jimmy Smith at the organ, vol. 1, treball que el convertiria en el més prestigiòs organista de jazz.
Amb Blue Note, va gravar ni més ni menys que 32 albums, ens podem fer una idea de la capacitat creativa i el impresionant repertori de l'artista nord-americà.
Al 1962 dona un pas a la seva carrera i abandona Blue note per integrarse al segell Verve Records, on grava una altra treintena de discos entre 1962 i 1973, entre els que es troba aquest ma a ma amb el monstre de la guitarra, el senyor Wes Montgomery, disc que va ser agraciat amb 5 estreles per la prestigiosa revista "Down Beat"







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew