THE PRETTY THINGS Els cosins lletjos dels Rolling visiten València

Amb motiu de la gira que els portarà la setmana vinent a diverses ciutats de l'estat espanyol,  entre elles València  el próxim dimecres 20 de juny a la sala El Loco, aprofitem per a costar-nos un poc a la història d'una de les bandes referència al RnB britanic dels anys 60.


Nascuts a Kent, Anglaterra l'any 1963, propmte s'obriren  espai entre  d'altres bandes de l'epoca com els primers Rolling Stones, The Kinks, Animals , Small Faces i tantes altres bones bandes que ocupaven l'escena britanica  a meitat dels 60.
La banda va estar impulsada principalment  per Dick taylor, ex-membre dels primers Rolling Stones, qui s'encarregava de la guitarra solista, aquest anava acompanyat per  Phil May a les veus i armonica, Brian Pendleton, a l'altra guitarra i  la secció ritmica l'ocupaven John Stax baixista i Viv Prince a la bateria.

Lo seu era el RnB en estat pur, potent i incendiari, debutaren amb Fontana Records amb el tema Rosallyn i poc després arrivà al seu album debut The pretty Things (1965) amb el que arrivaren al lloc nº 5 de les llistes britaniques.
Amb canvi a la bateria  i el mateix any, arriva Get the picture (1965) una altre fantastic treball carregat d'energètic RnB.
Després d'aquest treball Brian Pendleton i John Stax segueixen el camí del bateria  Viv Prince i abandonen el grup, donant pas a Wally Allen vocalista i baixista i al teclista i cantant John Povey.
Amb aquesta formació neix Emotions (1967), treball amb el que la distància que separava del so dels seus primers discos era més que evident, aquest va ser l'ultim treball editat amb Fontana records.
Després vingué S. F Sorrow (1968) i Parachute (1970) ja inmersos en la psicodelia i l'epoca acida.
A continuació enregistraren 3 treballs més arrivant a la seva dislució l'any 1980, per tornar a re-trobar-de nou als anys 90.

Com he comentat abans, ens visitaran el proxim dimecres 20 de juny, compartint escenari amb una de les millors bandes i més potents de l'escena garage actual, els valencians Wau Y los Arrgghs.
nascuts l'any 95 els valencians compten amb dos treballs de llarga durada Cantan en español (Voodoo Rhythm, 2006) i ¡¡¡Viven!!! (2009) on conviun fuzz, garage i punk en la seva maxima expresió.











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew