Entrevista a LE GRAND MIERCOLES

Provenen d'algunes de les bandes més importants de l'escena jamaicana i surf rock al País Valencià, amb una grandissima posada en escena, la seva música es dificil d'encasellar, surf, western, reggae, rocksteady... s'atreveixen amb tot. Conversem amb Le Grand Miercoles.



- Com i quan va naixer Le grand miercoles?
En un principi no teniem idea de fer una banda, més be  juntar-nos esporádicament en un local per tal de gaudir barrejant estils, Rock&Roll Instrumental (Surf, Westerm Frat,...) i ritmes jamaicans (Ska, Rocksteady, Dub,...)... finalment entrarem a R.Track estudi i en un cap de setmana registrarem en directe el que va ser el primer disc. Va ser després d'escoltar-lo quan decidirem fer una banda... Buscarem nom i un teclista i ens llançarem com a projecte. Ha sigut un procés molt natural pero atípic... primer el disc i despres el grup.


Qui conforma el grup, se que veniu d'altres bandes, algunes de gran pes dins l'escena jamaicana  estatal, podeu contar una mica el passat dels membres de Le Gran Miercoles?

En un principi el grup el formarem: Don Ignatius (Ki Sap / The Shake It Up´s), Sputnik (Dwomo/Malarians), Fabiani (Dwomo/Pataconas) i Dr.Jau... Per fer els directes incluirem a Sir William Battle (Offbeaters/Dirty Soul Riders) al Hammond. A dia de avui Don Ignatius ha abandonat el projecte i ens plantejem continuar només amb un guitarrista pero no tenim res decidit... Ja vorem quan tingam que presentar el segon disc que ara mateixa estem gravant.


Quines influències rebeu per fusionar el rocksteady i el surf?
Les influencies son moltes (com sempre) i no només musicals, tambe cinematográfiques i literáries... per nombrar algunes: Skatalites, Havana 3am, Link wray, Imapalas, Upsetters, Ennio Morricone, Ventures, Jack Keroac, Dick Dale, Clint Eastwood, Buddy Holly, Johnatan Richman, Ernest Ranglin,... 

El primer treball ha tingut molt bona acollida, com han estat les impresions del grup en quant a la collida en directe, la gent ha comprés de seguida aquesta fusió, haveu estat mes demandats pel public vinculat a la música jamaicana o més pel public vincular al surf rock 
La veritat es que es curiós pero sempre que toquem per a public de l´escena jamaicana la meitat de la gent no enten el que esta passant dalt de l´escenàri... en directe som mes una banda de Rock&Roll que de Reggae... i quan ho fem per al public surfero passa algo molt semblant . La veritat es que no ens preocupa massa, nosaltres procurem que els directes siguen intensos, que el risc i la perillositat estiguen latents durant els nostres directes. Fem musica per divertirnos i divertir... amb mes passió i sang que respecte a la ortodòxia.


Tenint només un treball imagine haureu de de plenar el repertori amb altres temes, com acostumeu a fer-ho amb temes que no han vist la llum encara, alguna versió...? 
Un poc de tot, la veritat. Prous versions, sempre transformantles, clar... Skatalites en surf (per ejemple). Molts dels temes que hem estat fent en directe durant l´ultim any estarán al proper disc.
Esteu en plena gravació del segon treball, ens podeu avançar algo, quants temes el composen, qui edita... 
Ara mateixa estem al estudi registrant-lo. Només podem adelantar que serán 10 temes en la mateixa linea del anterior, pero mes rapids e intensos... Amb les versions des-ubicades que son marca de la casa i temes própis. Respecte a l´edició, la veritat es que encara no ho em plantejat... procurem no pensar en res més que en música quan estem fent músca... Pero quasi segur que será al segell que nosaltres mateixa gestionem, GOLDEN SINGLES RECORDS... es la nostra casa, nosaltres l'hem construit i ens trobem agust funcionant d'aquesta manera tant independent. Pero com et dic... es algo que ja mirarem 
quan siga necessari.

Be doncs, finalment només, em queda donar les gràcies a tota la banda per la vostra disposició i molta sort amb el nou disc, que esperem veja la llum molt prompte i poder gaudir-lo tant a casa com en directe.
Moltes gracies a tu per l'interes cap al nostre projecte.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew