ROY ELLIS & SYMARIP, SKINHEAD MOONSTOMP



Pyramids o el que es el mateix Symarip pero llegit al reves, es varen formar a meitat dels anys 60 per sis joves britanics d’origen antillà, coneguts originalment amb el nom de The Bees, malgrat que en diverses etapes de la seva carrera utilitzaren altres noms com, Seven letters o Zubaba. La formació original comptava amb Frank Pitter, Michael “Mik” Thomas, Josh Roberts, Ray Knight, Monty Naismith i el cantant Roy Ellis, formant part en aquella epoca del segell President Records.

President Records acabava de conrear el seu primer gran exit amb el tema "Baby come back" dels The Equals amb Eddy Grant al capdavant. Eddy Grant en ocasions col.laborava amb The Pyramids ja fos composant o produint per a la banda, així com amb Prince Buster amb qui havia treballat en una recent gira per les illes britaniques.

Després d’alguns problemes amb President Records, la banda decideix canviar el nom per gravar en altres companyies sense que la seva companyia se’n adonés. Llavors es quan al teclista Monty Neysmith se li va ocorrer donar-li la volta a Pyramids, llevant la “d” del nom original quedant com Symarip. Amb aquest nom graven el seu primer single amb el segell Treasure Isle i l’enginyer Graeme Goodall, curiosament a la galeta del disc apareixia el nom Pyramids

A finals dels 60 Laurel Aitken era el artista jamaicà més important resident a Anglaterra, apadrinant a The Pyramids els va utilitzar com a banda com a banda per dur de gira a les illes britaniques als nous artistes que estaven popularitzant-se a Jamaica: Prince Buster, Toots & The Maytals, The Ethiopians, Owen Gray, Desmond Dekker, Millie,  etc. i el mateix Laurel Aitken que gravà alguns exits amb The Pyramids, publicats en Blue Beat Records, com ‘Jesee James’ ó ‘Because I Love You.

Al 1970 enregistren el seu primer LP "Skinhead Moonstomp", tota una bomba que pasarà a ser un disc referent a la historia del early reggae, cançons com "Skinhead Girl","Skinhead Jamboree", la versió "Phoenix City" de Roland Alfonso re-batejada com "Phoenix Reggae" o "These boots are made for walking" de Nancy Sinatra, calare de plé entre el públic Skinhead, en plena ebullició en aquells moments a Anglaterra. Així gran quantitat d’aquells joves amb el cap rapat començaren a apareixer pels shows de la banda, com  recorda Neysmith: "Una gran quantitat de caps rapats van començar a venir als nostres shows, i li vaig proposar a Roy, seria bo escriure una cançó per als skinheads. Recordem el tema "I Thank you" de Sam & Dave i canviem les paraules.

A l’any 1971 es traslladen a Alemanya, on es dediquen a fer afro-reggae i rock sota el nombre de Zubaba. En 1980, l’álbum Skinhead Moonstomp es re-edita  colpejant les llistes d’exit , aprofitant el filó degut al revival que travesa l’Ska envers el segell 2TONE.
La banda es disól oficalment  l’any 1985 amb el disc Drunk & Disorderly llançat per Ariola i produit per Stevie B.


Amb el temps Roy Ellis, cantant i lider de la banda deixa la música jamaicana i Anglaterra, per instalar-se a Suïsa on conrea una existosa carrera com a cantant, peró més orientada al Soul i el gospel, fins 2004 on es troba amb el seu vell amic Laurel Aitken, de gira per aquelles terres, qui segons conta el mateix Roy Ellis, el va incitar a tornar a reprendre la part jamaicana de la seva carrera musical.

Mr Ellis es fa de nou a la carretera acompanyat de joves bandes i pública The Skinhead Dem a Come el 2006, reivindicant així la seva condicó de Skinhead Boss, o com deia ell mateix l’orgull de ser “El primer Skinhead negre”
Com a actualitat aquest mateix 2012,Mr Roy Ellis ha editat un sigle amb el segell madrileny Liquidator Music portant de cara A, "You can't leave now", un vell tema de Symarip, i completant amb el tema "Stay With Him" a la cara B, tot acompanyat d’un video clip dirigit per la directora californiana Laurel Parker de Mobley Street Productions.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew