THE VIBE-CREATORS, soul i Mod Jazz des del Cap i Casal

Des de la capital del Turia, ens fem resó d'aquesta banda que practica soul i mod jazz de manera impecable, els membres de la banda valenciana Vibe-Creator ens conten un poc més d'ells i de la seva música, descobrint-nos el present i futur de la banda, tot i a unes poques hores abans de que pasen a ocupar l'escenari de la sala Black Note de València, event on l'entrada serà gratuita, sense dubte cita obligada per als amants del sons negres més autentics.


-Pregunta obligada, quan naix i qui composa Vibe-Creators?
Surgeix al 2007 sense nom, com a projecte musical entre Sergio Albentosa (Órgan) i Layla Muñoz (Veu) al qual s'afegeixen Danilo Argenti (Bateria) i finalment Laurent Ërdos(Vibráfon i percusió) que es quan se’ns ocurreix l’idea de “Vibecreators” Vibe pel vibráfon, encara que també per l’acústica del hammond o de la veu i també en referència a l’altra acepció de bon rotllo, creadors de bon rotllo, de bon feeling…i respecte a Creators, en aquest sentit també perque estem orgullosos d’haver composat bastants temes propis, així doncs de ser creadors.


-Sobre quins estils es mou es la banda?
Básicament 60´S - EARLY 70´S SOUL-FUNK-R&B AND BOOGALOO amb la pincellada soul-jazz als instrumentals i als solos, característica indiscutible de la formació que integra la base rítmica: hammond sense baix eléctric, més vibráfon i bateria.
-Quines son les princials fonts d’influència de la banda, alguna epoca determinada o vertient en concret per exemple del Jazz, quines bandes dels estils que reflexa la vostra música trobeu que us han marcat més?
A nivell individual tota la música negra no comercial (o no excesivament com s’enten ara): el jazz, soul, latin i R&B des de els anys 30 del sigle pasat fins l’actualitat.
A nivell de banda si que les influències están més centrades en els nostres estils preferits d’una epoca irrepetible: 60s i early 70s soul  i el  Northern Soul , R&B and funk, 50s & 60s hardbop and souljazz i 50´s 60´s latinjazz & boogaloo. Servisca com exemple alguns interprets preferits de tots nosaltress i vocalistes preferits sobretot de Layla, músics com: Jimmy Smith, Lonnie Smith, Jack McDuff, Richard “Groove” Holmes, Les McCann, Gene Harris, Horace Silver, Bernad Purdie, Idris Muhammad, Charles Earland, Shirley Scott, Stanley Turrentine, Lee Morgan, Art Blakey, The Jazz crusaders, Joe Dukes,  Milt Jackson, Johnny Lytle, Cal Tajder, Tito Puente, Joe Cuba, Jimmy Sabater. I vocalistes com: Sarah Vaugahn, Dakota Staton, Maxine Brown, Lenny Williams, Marva Whitney, Vicki Anderson, Lyn Collins, Spanky Wilson, Koko Taylor, Jackie Ross, Mark Murphy, Eddie Jefferson, Jon Hendricks ...
-Quin es els material editat fins ara?
Disposem d’un single 7” editat per Lontano Records que compta amb dos temes propis un de soul que es “I don´t wanna be lonely” i altre de funk latin boogaloo nomenat “Latinfunktion”, queden molt poques copies disponibles així es que aprofiteu…..Per altra banda acabem de mesclar el nostre primer Lp amb Lontano Records que vorà la llum aproximadament al Gener del 2013, el qual s’ha gravat intercaladament durant dos anys, primer als estudis de Carlo Coupé a Madrid i després als Estudis Tigruss de Gandia. Compta amb 9 temes propis i dues versions que reflecteixen el vertader espectre musical del grup.

-Quants concerts porteu aproximadament fins ara, algún que resaltar en especial?
Doncs han estat 4 anys de concerts pels clubs de València (uns 30 o així) i després destacar els realitzats a  Barcelona al  Boiler club de la sala Jazzroom, a Madrid a la sala Clamores, al  Modsummer Party de 2011 en Alicante, o el de la sala El Loco Club de Valencia telonejant a la increíble banda nipona Osaka Monourail.


-Que ens trobem si anem a vore a Vibe-Creators en directe, en que es basa el repertori del grup?
El repertori básicament es composa de temes propis de la banda (9 com ja havíem apuntat), omplint amb versions adaptades a  la nostra formació amb temas de soul o boogaloo com “Just say goodbye” o el “evil ways”, de Willie Bobo, “no trouble on the mountain” de Richard Groove Holmes, etc…

-Quines bandes actuals que practiquen el vostre estil us criden l’atenció ?
Doncs més o menys de la nostra ona retro, de fora de l’estat i que ens agraden molt: Sharon Jones and the Dap kings, Osaka Monourail, Cooking on 3 burners, Lonnie Smith, Jc Brooks & Uptown soul , Kings go forth, The New mastersounds, Baby Charles, Gizelle Smith & the mighty mocambos, The Five corners quintet, Timo Lassy, Lee Fields and the expressions, Sugarman 3, Bongolian, Big Boss man, Mayer Hawthorne, The Bamboos…. 
De la península: Al Supersonic and the Teenagers, The Faithkeepers, Julian Maeso, Los Fulanos, Wondertronix, The excitements, etc….

-Per anar acabant, quin es el futur inmediat de la banda, malgrat que ha quedat quasi respost unes preguntes més enrere, però per si voleu afegir algo més?
Com hem comentat abans el futuro més inmediat es la promoció del nostre nou Lp que vorà la llum en gener de l’any vinent, per a més informació i samplers, us podeu adreçar al nostre Facebook o a la pàgina de LontanoStilo. Adjunte els links:
https://www.facebook.com/TheVibeCreators

-I per últim, agraïments, salutacions...
Agraïments infinits a tota la gent i amics que ens han recolçat asistint al concerts en aquests temps tan complicats per a la música, i comprant i punxant tambié, todo siga dit, el nostre single. Gent tant de l’estat espanyol com de fora. Agraïments especialment a Fernando Pinto del segell Lontano por haver depositat la seva confiança en la banda des del principi, qui sense tan sols haver-nos vist en directo, ja ens va proposar gravar per al seu segell. Agraïments a Enlace Funk, probablement la millor revista de música negra de l’estat, per fer-nos una entrevista al seu número 38; al dublinés Joe Moran por entrevistar-nosal número 2 de la seva revista-fanzine Sussed, promocionar-nos i donar-nos a coneixer al seu país; també als xics del Forum club de Madrid, qui ens han inclós amb una altra entrevista als seu fanzine h. A los organitzadors del Summermod Party, als del Boiler Club de Barcelona com Alberto Valle i Cristina Alonso; a José “Mardi” Lledó, qui ha comptat amb la banda per a diversos events i per donar-nos l’oportunitat de tocar junt a Osaka Monourail; a Carlo Cupé de Funkorama Studios així com  a Pepe de Studios Tigruss per la seva infinita paciència; a Josep Arbiol, qui va produir i dirigir el nostre clip de “I don’t wanna be lonely”, així com als amics que col.laboraren en ell. I espere no deixar-me ningú. Moltes gràcies a tots!   



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew