DAVID HILLYARD & THE ROCKSTEADY 7 actuaràn a València el proxím 3 de GenerDavid Hillyard, saxofonista tenor i soprà es un dels grans innovadors de l’escena ska estadounidense. Junt a  The Rocksteady 7, fan una barretja de ritmes, on sons com el roots es fusionen amb improvisacions de jazz .

David Hillyard porta 20 anys rodant pels escenaris de tot el món. Amb 17 anys ja tocava amb The Donkey Show, una de ls bandes pioneres del ska a California. Més tard formà part del grup Hepcat una de les bandes més notables i amb més qualitat de la decada dels 90. També ha actuat amb altres bandes d’Ska com Stubborn All-Stars i Skinner Box; ademés d’artistes de reggae com Cornell Campbell, Congo ‘Ashanti’ Roy i Johnny Osbourne; músics de jazz com Roy Campbell; músicos de blues como Simon Chardiet; cantants de soul como Archie Bell (“Do the Tighten Up"); punkrockers como Rancid ; i inclús amb el basc Fermín Muguruza a la banda Balazalak.

Però si David Hillyard es conegut, es sobretot pel seu pas per les files de The Slackers amb els que porta 10 gravacions i han efectuat més de 1000 concerts. arreu del món.

A través d’aquestes experiències David ha desenvolupat un estil únic, fent una barretja de cálides tonalitats entre Roland Alphonso i Tommy McCook, y los estridents udols de John Coltrane, el honking blues de King Curtis y el swing de Ben Webster, Lester Young i Coleman Hawkins. “Hillyard sap tocar” així el describien a la ravista Jazziz

La
seva banda, The Rocksteady 7, es un canviant col.lectiu de músics entre els que figuren alguns dels milllors instrumentistes de Nova York, com el veterà i percusionista Larry McDonald, qui començà la seva carrera amb Carlos Malcolm & His Afro Jamaicans Rhythm als mateixos inicis de l’Ska participant en temes classics del gènere com Cherry Oh Baby, Funky Kingston i Rivers of Babylon. 

El pròxim 3 de gener David Hillyard & The rocksteady 7visitaràn la ciutat de València acompanyats dels valencians The Old Fashioned, sense dubte un gran concert per començar l'any amb energies renovades.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

A la cabina de l'Allnighter... Alberto Valle (Le Clean Cut, Take Ivy)

SANT ANTONI POP FESTIVAL, 21 gener 2017, Betxí (La Plana)

A la cabina de l'Allnighter... Andy Allnighter