Descobrim que conté la BLACK BOX cada diumenge


Des de la comarca del Camp del Turia s'emeteix en format radiofonic aquest programa musical, el qual setmana rera setmana fa les delicies de qualsevol seguidor de la música negra. A la Black Box cada diumenge Marcelo i Jaume, responsables d'aquest espai, ens deleiten amb una selecció musical d'allò més  exquisita i ens donen a coneixer les històries que envolten cada tema, sense dubte una bona forma d'acabar la setmana i carregar piles per a la que comença.




-Qui forma el Black Box, quan de temps porteu a les ones?
Black Box som Jaume i Marcelo, dos amics que desprès d'anys col·leccionant discs i punxant-los a festes de tot pelatje hem començat una nova aventura en format radiofónic, fins i tot fem-nos càrrec de les tasques de producció i gravació a l'emisora. Varem començar el programa a principis de setembre amb la idea de que donar-li continuïtat tot el temps que siga possible.

-En quin tipus de radio emitiu?
En una ràdio local, Radio Tùria (90.3 en el Camp del Túria), encara que majoritàriament la gent ens escolta a travès de la xarxa. Cal dir que ens han donat llibertat desde el principi per a fer el que volguerem així que estem molt a gust.

-Feu algun altre tipus d'activitat relacionada amb la radio?
Hem organitzat festes com The Uppercut, Lookin' good, The Black Side o Winner takes all! combinant tant els formats de soul night com els de allnighter i per supost weekender. Així, podem dir que estem contents d'haver portat a punxar a excel·lents djs, tant de l'àmbit nacional com internacional.


-Quins estils sonen a la Black Box?
Intentem abarcar la música negra vocal de totes les époques, des de jazz, blues, r&b, soul, funk i boogaloo fins als gèneres jamaicans o el rap, sempre intentant respectar una certa coherència i procurant fer atractius els continguts tant per a la gent que ens escolta per casualitat o curiositat com per a l'aficionat que coneix prou la música de la que parlem.

-Quin es el format del programa? 
L'objetiu es que a més de la selecció musical el programa oferisca prou informació al voltant dels artistes i el seu context, tot i deixant que la música també parle per si mateixa. A vegades es sorprenem quan hem parlat més que la durada del tema en sí mateixa, pero pensem que sempre es positiu anar més enllà de les cançons. En quant al format normalment presentem cançons més o menys per ordre cronològic amb dues seccions fixes, “En el ring”, a la qual enfrentem dues versions de la mateixa cançó y “Desde la butaca”, a la que parlem d'una pel·lícula i la seua banda sonora. A més, periòdicament fem monogràfics especials on repasem estils, artistes o llocs. També convidem de tant en tant a amics per a enriquir la perspectiva del programa.

-I en quin format poseu la música, aprofiteu les noves tecnologies o busqueu un so més original?
Encara que ens agradaria fer-ho a l'estil de “Mister Señor Love Daddy”, es a dir, amb vinil, al lloc on gravem l'habitual es fer-ho amb mitjans digitals i no em volgut complicar les tasques de gravació. Cal dir que de totes maneres hem hagut de passar molts temes del vinil a digital perque han sigut impossibles de trobar en un format no físic. També ens agradaria precisar que no tenim cap problema en possar més música coneguda o que pot ser considerada comercial (Motown ja ho era a la seua época) sempre que considerem que siga de qualitat, no entenem a la gent que prima l'exclusivitat o la raresa d'un disc per damunt de la música que hi-ha en ell.



-Per últim un top 5 per membre del programa dels temés que no deurien faltar en l'últim programa de radio si el 21-12-12 s'acabara el món?

Top 5 Marcelo:

Professor Longhair – Go to the Mardi Gras
Jo Ann Anderson – Baby please don't go
Marvin Gaye – Where are we going?
Baby Charles – I bet you look good at the dancefloor
De La Soul ft. Yummy – Much More

Top 5 Jaume:

Little Jimmy Ray - You need to fall in love  
Ike TurnerShe Made my blood run cold
Caper Brothers - I ain't gonna write you
Blues Busters -  Early one Morning 
The New Swing Sextet Monkey See, Monkey Do.

-On es podem escoltar o descarregar els podcasts?
A www.mixcloud.com/dialblackbox o www.radioturia.es es poden escoltar i en la nostra pàgina de facebook,www.facebook.com/dialblackbox es poden seguir les novetats y accedir a dropbox per a descarregar-los. Aprofitem per a donar-te les gràcies per aquesta entrevista i fer-te arribar la nostra enhorabona pel blog, esperem que continue per molt temps, una abraçada!"







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew