II APLEC MODERNISTA DEL SÈNIA - 6,7 de setembre 2013

Els denominats Aplecs Modernistes van creixent any rera any, comarca rera comarca, punts de trobada de seguidors de l'escena seixantera i modernista arreu dels territoris de parla catalana, es pleguen per compartir la passió per una escena i difondre els sons arrelats a les nostres comarques amb l'esència i el regust de l'Anglaterra dels anys seixanta.
Quan l'estiu comence a enfilar la seva recta final  i amb el setembre ja començat, serà l'hora de la segona edició de l'Aplec Modernista del Sènia, aquest Aplec es el resultat de l'esforç i treball dels amants de l'escena modernista de les comarques del Montsià i el Baix Maestrat,  tenint com a seus principals els pobles de La Sènia i Vinaròs.
Ara fa un any neixia l'Aplec que te lloc a la vora del riu que uneix el Principat amb el País València, El Sènia, i amb motiu de la seva segona edició amb les piles carregades després d'un parentesi estiuenc, fem un repàs per coneixer alguns dels protagonistes que conformaràn l'agenda de l'event en questió.


Comencem amb els Badabadoc Selectors, uns fixes a cada Aplec, ja siga punxant, tocant amb les seves bandes o organitzant els seus Aplecs comarcals. Col.lecionistes empedreïts de singles de ie-ie català i amants de la música en general, seràn els encarregats d'obrir el cap de setmana amb els seus 7" seixenters de Jazz, Blues, Soul, Ie-Ie.. tot i en clau catalana. 



Acompanyant als Badabadoc i fent d'amfitrions estaràn el Pds de la Vinaròs Tropical Selectors, colectiu de Pd de la comarca del Baix Camp centrats en els son jamaicans dels seixanta, principis dels setanta. Així ens ho conten ells mateixos: L'Associació Cultural Vinaròs Tropical neix a Vinaròs quan al novembre de 2009 una colla d'amants de la música jamaicana, i música negra en general, decidim organitzar-nos per tal d'unir esforços i difondre sons com el Reggae, Ska, Rocksteady , Rythm'&'Blues , Soul entre d'altres característics del Carib i la cultura musical negra.

D'aquesta manera intentem organitzar concerts, xerrades i altres activitats que pretenen oferir alternatives d'oci i cultura al nostre poble, que bona falta fa. Així mateix, la nostra intenció no està centrada únicament en els seguidors d'aquests estils sinó que volem involucrar també altres grups o persones que puguen estar interessats i vulguen col·laborar i/o disfrutar amb nosaltres de totes aquestes activitats. Us esperem. 






Les activitats de l'Aplec continuaràn el dissabte 7 amb una escuterada que tindrà com a punt de partida l'ermita d'Ulldecona cap a les 11:30 del matí, hi haurà picaeta i obsequis per als acreditats, tot seguit hi haurà un dinar de germanor.
A la nit serà el torn de la música en directe, els tarraconins Els Glosters seràn els encarregats de moure al personal amb el seu power-ie-ie, amb més de 10 de trajectoria la banda catalana s'ha convertit en un clssic de l'escena seixentera, us deixem l'enllaç amb la història de la banda al fantastic blog 
Els encarregats de que la festa no minve durant la resta de la nit del dissabte seràn els Pd convidats per a l'ocassió, que no son altres que el valencià Manel Navarro, també conegut com "Manel Ramodne" des de València (L'Horta), Early Davy des de Barcelona (Barcelonés) i Pere Vegara des de Pedreguer (Marina Alta).


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew