WATUSI DANCE PARTY i EAT MY SOUL, algú en dona més?

Centrem la setmana en dos aconteciments que no podràs deixar pasar  si ets seguidor dels sons més negres que la nit, per una banda el divendres 11 de juliol tenim a la ciutat de València, una nova edició del Watusi Dance Party a la sala 16 Toneladas i al dia següent a la ciutat d'Alacant l'Eat My Soul, el que podriem dir La Setmana de la Música Negra d'Alacant, en format comprimit o estiuenc. 
El cartell d'ambdos events es molt semblant, aquest esta format pels valencians Le Grand Miercoles, els madrilenys The Limboos més tres Pd de luxe,  Sr Varó, José Mardigras (Splendini) i Saul Ska-ba omplint l'event de divendres al Cap i Casal i les mateixes bandes més El Refugio Swing Band i Pasapogas Hammond Quartet sumant-se a l'event alacantí, acabant d'arrodonir un cartell ja de per si fantàstic. Com que d'aquestos últims ens feiem resó fa unes poques setmanes, ens centrarem amb els valencians Le Grand Miercoles i el madrilenys d'origen gallec The Limboos.

Obrim aquesta entrada amb Le Grand Miercoles vells coneguts d'aquest espai i a qui teniem l'oportunitat d'entrevistar en els inicis del blog (entrevista a LGM). Els valencians han editat fa pocs mesos el seu segón treball de llarga durada sota el nom "Ghost Cowboys" editat per Liquidator Music, un recull de 12 temes on els protagonistes son el Western sound, Surf i podriem dir que en menys mesura que el seu primer treball el Rocksteady. Així doncs trobem un seguit de temes on destaque a titol personal els temes "Western standart time" on es reflexa el so principal del grup, surf barretjat amb rocksteady, "Commin' home baby" l'arxiconegut tema d'Horace Silver, on el Hammond s'alterna amb la guitarra, donant un aspecte de soul jazz a la cançó, a l'hora ens torna a l'origen de la banda, el surf. Un altre tema sorprenent "Cecilia Ann" del Pixies, una cançó on la melodia dona peu a marcar-se un tema suf i que els valencians no desaprofiten tot i amb una base rítmica molt jamaicana, darrerament destaque el tema "Alligator Ye-ye" inclós en l'Ep editat per Rufus recordings que servia d'avançament d'aquest "Ghost Cowboys.
La banda de "surfsteady" Le Grand Miercoles esta formada per Sputnik (Dwomo/Malarians), Fabiani (Dwomo/Pataconas) i Dr.Jau, per fer els directes inclueixen a Sir William Battle (Offbeaters/Dirty Soul Riders) al Hammond. Al seu abast compten amb dos llarga durada "This is surf-steady" editat per Golden Singles Records l'any 2011 i "Ghost Cowboys" editat per Liquidator Music aquest 2014, ademés de l'EP que parlavem abans que inclou els temes "Commin' home baby" per una banda i "Alligator ye-ye" per l'altra, editat per Rufus Recordings el maig de 2013.

En quant als madrilenys podem dir que comparteixen membres amb altres boníssimes bandes com son The Phantom keys o Allnight workers, Roi Fontoira (veu i guitarra) i Daniela Kennedy (bateria),, van ser el principals precursors de la banda a principis de l'any pasat, als que prompte s'els va afegir Marcos Mascato (baix), completant la formació més tard Sergio Alarcón (teclat, guitarra). Junts han creat  un repertori molt original, que els ha conrreat les millors critiques al seu directe per part del públic.
En principi només tenen editat un treball, produit per Mike Mariconda i editat per Penninman Records, on aquest es troben els temes "Not a Soul Around” i “Space Mambo", com a próxim objectiu la banda preten editar el seu segón treball durant el que queda del 2014. The Limboos practica R&B blues amb influències caribenys pròpies de les bandes latines de finals dels anys 50 i principis dels 60, es a dir R&B fusionat amb mambo o ska per exemple.
El seu directe et transporta directament als clubs nord- americans de R&B dels anys seixanta, on la veu de Roi Fontoira (veu i guitarra), pròpia de les estrel.les negres de R&B cavalca als lloms d'un seguit de riffs de guitarra ferotges, tot amb una base ritmica molt contundent.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew