A la cabina de L'Allnighter... JOSÉ "MARDI" (SPLEN-DI-NI)

Avuí visita la nostra cabina virtual  José "Mardi" com se'l coneix al circuit de música negra de la ciutat de València,  José era propietari de la botiga de discos Mardi Grass, comerç que va tancar fa uns anys i que ara fa uns mesos va renaixer sota el nom de Splen-DiNi Bazar al carrer Alzira de la ciutat del Túria,  però avuí no estem per parlar de mercaderies sino del que el senyor "Mardi" ens ofereix a les seves sessions.



- Quants anys portes mostrant la teva música al món?quina va ser la primera vegada i on? 
La primera vegada que vaig posar música per algú fou al xalet d'estiueig per a la família. Rafaella Carrá, Village People i altres moltes bizarrades que avuí agraden a gent elegant. Després van haver  sessions d'adolescència fins arribar a quelcom seriós més o menys a finals dels 80. Una soul night al 89 va estar  un punt de partida, bar Bésame Mucho en Ciudad Jardín a València ciutat.

- Quin o quins formats de reproducció prefereixes a les teves sessions? 
Discs LP o single m'es el mateix.

- Quin es l'estil principal a les teves punxades? es l'únic o també t'introdueixes en altres terrenys? 
Generalment acostume a posar una varietat dins de la música d'arrel negra afroamericana, R&B 50s, jazz de baile, soul en general, funk, algo de llatí. I estils desenvolupats a partir d'aquestos també si la ocasió ho requereix. Últimament i de vegades rescate cosses de discos personals fuera de lo negre per a segons quins locals i ocasions.

- Quines han estat les teves últimes adquisicions i que estas desitjant mostrar al món? (NdeR. Pregunta absurda per algú que es dedica a vendre discos)
M'agafes en un moment difícil o al menys transitori, encara que des de que venc discos de fa 15 anys a cap ací sembla que es així. No col.leccione literalment. No estic a la recerca de coses concretes, els discos pasen per les meves mans i eixen d'elles molt fàcilment. Sempre hi ha alguna cosa que et reserves per al moment oportú. Algunes cançons de Labi Siffre, Brother John Sellers o Leevert Allison están esperant el su dia.

- Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys? 
Moments gratificants poden donar-se en qualsevol sessió, amb el pas del temps es més difícil. De vegades depén més de la gent i la seva resposta que no pas de la selecció. Però les ocasions en les que he portat discos als events dedicats al soul que organitzen amics en diferents ciutats son les que vertaderament més he gaudit.

-Top five, 5 temes per a cada moment de la nit:
Per començar la festa... Bobby Powell "Childhood days"
Per calfar l’ambient... Gil Scott Heron "When you are who you are"
Per mantindre el foc viu... Calvin Scott "Whirlpool"
El colofó... Bobby Womack "Home is where the heart is"
L’acomiadament... Courtial "Losing you"





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew