Et vas a conformar amb un poc, quan ho pots tindre tot? R'n'B MEETS NORTHERN SOUL (OVR)

Els volums que us presentem a continuació en príncipi no presenten cap novetat, ja que no acaben de vore la llum, ni molt menys, de fet els dos primers volums daten de l'any 2009 i el tercer i últim fins ara, va vore la llum l'any 2011. Per altra banda i en referència als recopilatoris, aquest modest meloman que suscriu el text que tens davant, te sentiments enfrontats, per una banda pocs discutiràn a hores d'ara el plaer i el valor de tindre a les mans un 7" o un LP original, tant si ets un simple col.leccionista, com si ets dels que posa discos a festes i allnighters. Però per una altra banda hem de reconeixer el paper que juguen alguns recopilatoris a l'hora de descobrir bandes i poder gaudir en format vinil d'alguns temes inaccesibles, ja siga pel preu en el que es troben en format 7"o simplement per la dificultat de trobar-los al mercat. Tornant unes linies enrere he de puntualitzar lo de "alguns recopilatoris" ja que dins del món de les copilacions podem trobar autentiques merdes reunides en un disc, gravacions en directe amb un so pèsim, sel.leccions poc encertades de l'artista en questió etc. indiferentment del format d'edició. Com deia aquell el "The best es... roïn, el The very best... es una merda i el greatest hits es un autèntic escrement".

Bromes a banda, aquests tres volums que us presente avuí, trobe que es fan imprescindibles per a qualsevol seguidor de R'n'B, Northern Soul o Rhythm & Soul, pel fet de que alguns dels temes que el composen ens seria dificil de trobar en format 7" i en el cas de trobar-los, segurament el seu preu volte uns quants centenars de euros. 

R'n'B meets Northern Soul es una col.lecció de singles copilats pel segell Vynil Only Records, divisió de l'etiqueta alemana Groover Records. La selecció dels temes es responsabilitat de Tim Brown, reputat col.leccionista del genere plasmat als tres volums, reputació guanyada amb els anys per la seva tasca al front del segell Goldmine Records. Tim Brown es ademés de col.leccionista i venedor de discos, escriptor i ocasional punxa-discos. De Brown es diu que es un dels millor col.leccionistes del món, fins al punt de trobar-se en posessió d'una de les dues copies originals existents a tot el món del tema "Do I love you" de Frank Wilson grabat en 1965 valorada en 38.000 dollars l'any 2009, última data que es coneix que una de les dues copies canviara de ma a carrec d'un comprador anònim, que conta la llegenda que aquest comprador anònim va ser el mateix Frank Wilson.

En quant al contingut dels recopilatoris podem trobar temes de gent com Willie Jones, Curtis Knight, Sara Vaughn, The Peaches, Ted Taylor, George Lee... tot artistes americans, que editaven els seus treballs en petites companyies allà pels anys seixanta. Un bon grapat de temacles del més alt nivell on Tim Brown intenta oferir les arrels del Northern Soul, evitant les fusions o fugint de l'evolució que el genere viuria en els anys posteriors, es a dir amb l'essència del R'n'B però amb l'espenta del Northern Soul.
Ja saps si vols tindre molt en molt poc, no deixes de fer-te amb una copia de cada volum, no te'n penediràs.





Comentaris

  1. Bravo , merci per la info...ara averiguar on comprar-lo!

    ResponElimina
  2. Ahí tens alguns llocs, salutacions

    http://moskito-mailorder.com/index.php/en/catalogsearch/result/?q=rnb+meets+northern+soul

    http://www.letrip.es/lp/3014-r-n-b-meets-northern-soul-vol-1.html

    Em sembla que a Liquidator també els tenien,

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew