LOS KIFERS, el "Soul" es una droga



Los Kifers van ser una banda barcelonesa de soul i freakbeat formats l'any 67, la historia del grup es resumeix a un parell d'EPs editats per Vergara i alguns concerts, de fet avui en dia no es te molta informació sobre la banda.
Els barcelonesos l'any 68 es feien amb el primer premi del Campionat de Conjunts Moderns de Catalunya, una mena de festival-concurs cel.lebrat a Mataró (El Maresme) organitzat per Radio Barcelona, aquest premi els va donar la possibilitat de gravar el seu primer treball, un EP format pel temes "Oye mis ansias de vivir!" i "Una aventura" (Vergara 1969) aquest últim adaptació del tema “Un’avventura” de l'italià Lucio Battisti.

Llavors la banda estava formada per Miguel Ángel Gallardo a la veu, qui segons conten ells mateixos mai va ser canatant oficial de la banda, sino que el paper de cantant del grup es limitava a alguna col.laboració esporadica degut a l'amistat que mantenia amb la resta de components. Gallardo llavors es trovava llançant la seva carrera com a cantant solista sota el nom d'Eddy Gallardo, més tard ja si, signaria amb el seu nom real tant treballs propis com produccions per altres artistes. La resta de la banda la completaven Mario Rodes (guitarra i cantant), Paco (Saxo), Pere Lluch (Trombó i trompeta), José Maria (Teclats ) i José (Trompeta). El lloc de Gallardo l'ocuparia de forma estable José Luis Pina.
Aquell mateix any 69 gravaven el seu segón treball per a Vergara i posiblement el més característic del grup, els temes que el composaven eren "El sol es una droga" temacle per excel.lència de la banda i "Mentirosa", aquesta primera també coneguda popularment com "El soul es una droga". Tema d'inspiració per als recopilatoris de Soul ibèric amb el mateix nom i que presenta el tema dels Kifers al primer tall.

Aquell mateix any 69 la banda es comença a descomposar al creuar-se el servei militar obligatori en el seu camí, així doncs quatre dels seus membres deixen la banda per contra s'incorporen noves cares, s'augurava la seva fi, aquelles noves incorporacions eren Paco, un xic deVilanova i la Geltru (El Garraf) al baix i Miguel Rossell de la mateixa Barcelona (Barcelonés) a la bateria.
La banda va signar un contracte amb l'etiqueta Spiral i van pasar a nominar-se "PALABRAS". nom amb el que van gravar dos treballs "Rebelde" / "Obsesión" i "Ruego por la paz" / "Quiero que me quieras", tots els temes composats per Mario Rodes Pascual. I amb aquest nom van ser una de les primeres bandes en actuar a la discoteca "Coconut" de Barcelona, dic una de les primeres perque malgrat que la banda s'atribueix l'inaguració del local, hi ha qui diu que van ser Los Mustang, inclús Los Pop Top, siga com siga, Coconut era un local instaurat al districte de Nou Barris anteriorment conegut com Districte IX, inscrit al grup de les Boite-Discoteques de l'època que ademés oferia actuacions en directe, lo qual el va donar un notable èxit entre el jovent barcelonés. Per l'escenari de Coconut van pasar noms com Los Mustang, Lone Star o Los Salvajes.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew