Entrevista a... THE BROKEN COCONUTS

Continuant en relació la darrera entrada on feiem un repàs a una de les bandes encarregades de posar la música en directe al 3er MEETING del  CASTELLÓ SCOOTER CREW que tindrà lloc aquest cap de setmana  a la capital de La Plana, us presentem a l'altra banda que composa el cartell, els barcelonins THE BROKEN COCONUTS, un combo que furga en les arrels del funk d'allà per finals dels seixanta, principis dels setanta,  sense dubte el complement perfecte a un cartell  veritablement interessant.



- Conteu-nos breument la història de la banda, qui forma i d'on venen els membres, residència del grup, altres bandes on haveu participat etc?
The Broken Coconuts va nèixer fara aproximadament un any i mig, quan arrel de les ganes que teniem els integrants de endinsar-nos i aprofundir en tocar un estil nou per nosaltres, el funk, ens vam juntar i vam començar a treballar-hi. Hem estat molt de temps treballant només la base ritmica per aconseguir un só compacte, i ara ens trobem en un punt en el qual ens disposem a afegir una secció de vents a la banda. Actualment la banda està formada per Alexandre Pardo (Bateria), Marti Ubeda (Guitarra), Pol Pruneda, (Baix) Daniel Lampérez (Hammond), Andreu Alegre (Saxo) i recentment incorporat l'Oriol Escolano (Trompeta). La majoria dels components de la banda son de Barcelona, exceptuant el saxo i el teclista que son de Castelló, encara que també resideixen a Barcelona. 
Molts dels altres integrants participen o han participat d'altres bandes tals com The Kinky Coo Coo's (Reggae, Rocksteady, Ska) The Moated Animal ( 70's Rock), Sir J & Kinky Lab All Stars ( Reggae- Rocksteady) Jizzy Free (Soul-Funk) i més. 

- El compagineu amb algún altre projecte actualment?
Si gairebe tots els membres del grup compaginen Broken Coconuts amb altres projectes musicals com els anteriorment esmentats. A més de tindre-ho que compaginar amb estudis i/o feina, la qual cosa ens limita bastant el ritme de treball

- En quins estils podriem dir es mou el so de la banda?
Encara que la nostra banda esta en constant evolució i sempre buscant un so caracteristic, Podriem dir que ens movem dintre del Funk/Deep Funk, de moment sempre instrumental, amb clares influències d'altres estils. Hi ha cops que aquestes influències ens han portat a denominar-lo com a Hard/Street Funk, degut a que el rock, sense dubte influència clarament la banda, pero sense deixar mai de banda els patrons ritmics característics de les grabacions de funk instrumental de finals del 60 i els 70, sempre ens apropem més a aquest funk més "de carrer", que tant ara com als 70's s'allunyava dels circuits i la industria musical mainstream, de ahí ve l'etiqueta "street". 

- Parlem-ne de referents, quins artistes influèncien clarament el grup?
Un ampli espectre de artistes i bandes de funk, com The Meters, The New Mastersounds, Calibro 35, Jimmy Mcgriff, James Taylor Quartet, The Fantastics!, Sound Stylistics.. i molts més. Val a dir que el nostre estil també esta clarament influènciat per altres projectes ja que gran part de la banda ve del rock dels 60 i 70's així com de la música jamaicana. 

- Llavors de que es composa el vostre directe, standards o també teniu algún tema propi?
El nostre directe, està compost únicament de temes propis, en els quals portem treballant gairabé desde que va començar la banda. .

- Teniu alguna gravació d'estudi o teniu pensat enregistrar en breu?
Si, la nostra intenció es acabar de perfilar els nostres temes, afegir la secció de vents i llavors entrar a l'estudi. Esperem que cap a mitjans d'aquest estiu.

- Alguna cosa més qua afegir, próximes actuacions...
La nostre actuació més propera abans de confirmar algunes dates per a aquest estiu, es aquest pròxim dissabte a la sala La Burbujaa de Castelló, on compartirem escenari amb uns grans de la música jamaicana com son Los Granadians. Agraïr a l'organització (Jamaican Memories i Castelló Scooter Crew) que compten amb nosaltres, i també moltes gràcies a tu per l'entrevista. Un plaer i ens veiem prompte!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew