Us presentem MODET, pura elegància seixentera.


Moltes vegades he remarcat el plaer de presentar i donar a coneixes bandes emergents dins aquest espai, aquesta vegada no es grup músical si no una firma de roba relativament jove, tant se val! Parlem amb María Isaac, dissenyadora de moda i una de les responsables junt amb Pablo Fontecha de Modet, una marca de roba per a dones, amb una clara orientació cap a l'escena sixtie i mod.



- Conteu al nostres lectors, en quin moment naix Modet?
Modet com ara es coneix va naixer al setembre de 2014, just quan tots dos acabavem d'arribar de viure de Londres, després d'haver treballat a la capital anglesa, en el meu cas, María, realitzant unes practiques per a Emilio De la Morena. Al comprovar que el ritme de vida industral no era lo nostre, les preses i  el només viure per a treballar, vam decidir crear Modet. Tot hi ha que dir, ara ateixa no parem ni mig hora.

- Qui el forma i on resideix la marca?
Modet ho formem María i Pablo. Cadascú te unes tasques concretes, segons la seva destresa, però cada vegada trobem que anem siguent capaços de fer-ho tot, ja que posem interés i aprenenem cada dia a muntó de coses noves. Estem ubicats al saló de casa, a una taula gegant on treballem els dos.

- Expliqueu-nos quin procés reben les peces de roba, des de el seu disseny fins que arriben a ser exposades?
Els dissenys dels models venen precedits per una idea que ens serveix d'inspiración siguent qualsevol cosa, des d'una col.lecció de quadres fins una pel.lícula, un objecte o quelcom abstracte, d'ahí obtenim la línea a seguir, la paleta de colors i els primers esbossos. Després segueix l'acopi de teles, tema bastant complicat, doncs adaptar-lo a la nostra paleta de colors ideada es prou difícil; no existeixen totes les del món. Després s'acaben les idees de disseny, es confeccionen els patrons, s'escalen per a les diferents talles i quan ja tenim un model de cada es fa la sessió de fotos, d'ahí a la web i a esperar amb il.lusió que a la gent l'agrade.

- Disposeu de botiga física o només online?
Pel moment oferim els nostres dissenys mitjançant la Web www.modet.es i en fires de les que sempre estem disposats a participar i encantats de donar a coneixer la nostra proposta. Ens es molt interessant promocionar-nos també en un ámbit alié al circuit 60's, ja que es un món práctiment desconegut per la gent que no te contacte directe o te amics que sí que ho tenen; les fires son una eina idònea. Per altra banda es molt més bonic el contacte directe amb la gent. La venda en botiga física, pel moment, anem a introduïr les nuestres col.leccions en botigues multimarca (confeccionant stock, parlant amb les botigues , etc). Per a octubre, la nova col.lecció de tardor/hivern estará en aparadors, eixa es la nostra idea, si tot va com pensem. 

- En que us inspireu a l'hora de crear els vostres dissenys, obviant que aquests estan orientats en els anys seixanta, però, ens podrieu concretar una mica més, os fixeu en algún personatge de l'época, an altres dissenys de roba d'aquella decada etc?
En linies generals ens inspirem en els 60's, però abastem també, pel moment, els primers 70's. L'època concreta depend de cada col.lecció e inspiración en concret, per posar un exemple la primera col.lecció, ens inspirem en básics dels 60, encara que la paleta de color estava limitada a teles originals dels 60 que vam aconsguir comprar a una botiga en liquidació, així que vam fer una col.lecció  mod. En la segona ens vam inspirar en la colecció "Ocean Park" de l'artista Richard Diebenkom, basant la nostra paleta de color en el seu estil. Els models  els vam ajustar dins d'un context 1968-1972. Entre nosaltres tenim que arribar a un consens també, ja que Pablo tendeix més a centrar las ideeas basant-se en els darrers 60 i primeríssims 70 i jo em decante més per l'estética mod 1965.

- Com hem comentat abans, es una obvietat que els vuestres dissenys están orientats cap a un públic seguidor de l'escena sixtie i modernista, llavors supose estareu al tant del que demanen aquest tipus de clients, os mogueu por algún tipus de fira o participeu d'algún weekender del génere o en la linea de la vostra roba?
Sí, clament el públic potencial es seguidor de l'escena 60'S, encara que ens agradaria poder ampliar eixe públic, siguent més sutil donat el cas, però sense renunciar a l'essència. Pel moment tenim dues fires pendients: MIX MARKET YAGÜE en juliol i SCOOTERING&WINE en setembre.

- Com haureu pogut observar el pilar central d'aquest espai es la música, ens podrieu dir per finalitzar un top 10 de temas que inspiren o impregnen els vuestres dissenys, una mena de banda sonora de Modet.
Per supost, estem encantats de fer coneixer els nostres gustos musicals, ja que en certa o gran mesura es motor d'inspiració per a les nostres creacions.
Com treballem A casa sempre tenim un disc sonant, generalment de jazz, més tranquil, tampoc es questió de preparar un alldayer, seria imposible, jajaja.

TOP 10 MODET
The Montanas - roundabout
Freddie & The Reflections - You told a lie
Jeremy Gavroche - Qui peut etre cet homme
Clouds - Make no bones about it
The Poets - That's the Way It's Got to Be
Annie Philippe - Pour la gloire
David - Please Mr. Policeman
Billy Nicholls - London Social Degree
Carl Underwood - Ain t You Lying
R.B. Hudman - Yo-Yo



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew