Novetats, novetats, novetats...

Avuí us presentem algunes novetats que han vist la llum les darreres setmanes per part de bandes d'arreu dels territoris de parla catalana, cadascuna amb un estil, cadascuna amb una particularitat, però totes amb un nexe en comú la decada dels anys seixanta i les bandes sorgides en aquella epoca com a principal referent, des del soul jazz a la psicodèlia pasant pel garatge o el pop, elegància i bon gust en cada nota, en cada composició. Bandes que han pasat per aquest espai d'una manera o un altra, amb les que ens identifiquem i que en certa manera sentim nostres.


Los Glosters "Palabras", Clifford Records '15

Comencem amb els més veterans els tarraconins Los Glosters amb més de vint anys de carrera, els catalans signen un vinil de set 7 polçades amb quatre temes "marca de la casa" pop i sons seixenters com a principal exponent, amb un so madur i característic mostrant que com a banda han sabut evolucionar sense perdre la seva identitat. Amb aquest treball Los Glosters es reinventen una vegada més i deixen constància que la seva il.lusió i compromis amb la música no ha patit desgast durant aquestsos anys. Per últim i no em cansaré de dir-ho les seves gravacions es veuen reforçades amb un directe impecable.



Te'n pots fer amb una copia a: http://cliffordrecords.es/los-glosters-palabras




Pasapogas Hammond Quartet "Groovi'n on", Tweed Jacket Records '15

"Groovin' on!" es la segona referecia del quartet d'Elx (Baix Vinalopó) 500 copies numerades de soul jazz amb unes pinzellades de latin que fan d'aquest treball apologia al bon gust músical i estètic, el premsat conté un parell de temes "Groovi'n on!" per la cara A i una versió de ‘Foxy Litle Ghoul’ de Billy Larkin & The Delegates per la cara B tot i sota el segell de Tweed Jacket Records propietat de la mateixa banda.


 Te'n pots fer amb una copia així com escoltar-lo a: http://tjrecords.com/producto/groovinon/




Los Altragos "Rugidos sónicos" Autoeditat

Los Altragos son una banda de la localitat de Betxí (La Plana) en la linea de Sonics, Barbarians o MC5 per posar alguns exemples. Els castellonencs debuten amb un 7" polzades composat de 4 temes que ells presenten com a "4 cañonazos que harán que revientes la aguja de tu tocadiscos y acabes pinchándolo con un tenedor". El disc va estar gravat als estudis Circo Perroti de Xixón sota els comandaments de Jorge Explosión poc més que afegir per fer-vos una idea de per on van els tirs. Per últim recomanar encaridament l'asistència  a un dels seus concerts per gaudir d'un directe d'alló més salvatge.


Pots fer-te amb una copia als seus concerts o mitjançant la seva pagina de Facebook/LosAltragos


Trau "Déu vos guard", Discmedi Blau '15

"Déu vos guard" es el primer treball de llarga durada dels Trau, banda de Sant Boi del Llobregat, aquest ve precedit d'un EP de quatre temes en format digital (https://traubanda.bandcamp.com/), així es que podem dir es també el debut físic de la banda. Pop, psicodèlia i un xic de folk amb regust seixanter es el que pots trobar a les cançons d'aquesta banda guanyadora de la darrera edició del concurs Sona 9, tot amb unes lletres quotidianes i lisèrgiques que recorden molt al pop folk català de principis dels anys setanta. Posa a dintre la coctelera als Small Faces, el Beatles més psicodèlics, una mica dels Kinks... unes lletres de Sisa i Pau Riba, senyores i senyors us presentem als santboians Trau.

Te'n pots fer amb una copia a: ://discmedi.com/trau





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew