A la cabina de l'Allnighter... DANI HERRANZ (Someday Northern Soul Allnighter)

El nostre convidat d'avuí podria escriure en primera persona la història de l'escena mod valenciana a la que ha estat lligat des de l'any 84, de fet per les seves mans han pasat algunes de les millors fulles i fanzines modernistes fets a terres valencianes (Marabunta, Hip, Con estilo...). Vivint el Soul quasi com una religió i en certa manera deixant enrere aquells anys de militància modernista, Dani Herranz ha esta un dels pomotors d'un bon grapat de weekenders i festes centrades exclusivament en fer ballar al públic a ritme de Northern Soul (Autumn Mod Rally, Gonna Be a Big Thing...) a hores d'ara es troba inmers junt a Alber Acedos en la creació d'un nou event amb el rare soul del anys 60 com a protagonista, el Someday Northern Soul Allnighter. Després d'una més que notable edició en la Sala Galileo de Madrid el pasat 2015, enguany canvia d'ubicació i es trasllada a València capital el próxim 23 d'abril,  concretament al Casino València, on tot apunta es repetirà l'èxit de la pasada edició on va haver hi Sold Out




- Quants anys portes mostrant la teva música al món? quina va ser la primera vegada i on?

La primera vegada que vaig punxar fou en 1986 o per ahí, en una sessió Mod a un pub de València, eren temps molt diferents, portavem els discos en borses de plàstic de Superette (pre- Mercadona). la primera vegada fora de València va ser al Mediterranean Meeting de Barcelona l'any 1989.

- Quin o quins formats de reproducció prefereixes a les teves sessions?
Exclusivament vinil original: 45" i LP 

- Quin es l'estil principal a les teves punxades? es l'únic o també t'introdueixes en altres terrenys?
Rare 60s soul, encara que això es univers absolut i te mil variants, també punxe abundant Girlie R&Soul, i algo de Crossover.

- Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys?
La veritat es que son moltíssimes, gaudisc molt punxant, encara que de a vegades puga ser ingrat, quan més he gaudit ha estat en la primera edició del Someday, en 2014.

- Una anecdota durant una sessió que no oblidaràs mai, alguna petició extranya...?
Dels meus anys en que vaig punxar profesionalmente tinc una llarguíssima lista de peticions salxixeras...que us estalviaré. Com anécdota "anorak", recorde que a finals dels 90 vivia en Londres i anava boig darrere del "What kind of love is this" de Johnny Nash, i hi havia un colega anglés que ho tenia i el vaig calfar l'oreja innombrables vegades per que me'l venguera, a lo que ell sempre es negava. Uns mesos després estava punxant al weekend de Cleethorpes, es va acostar amb el disc a la cabina i em va dir: "encara el vols?, si ho punxes la següent es teu!", por supost ho vaig posar i des d'eixe dia no ha eixit del meu maletí.

- Quines han estat les teves últimes adquisicions i que estas desitjant mostrar al món?
D & Joe "Instant happiness" - De To 
Bobby Byrd "Lost in the mood of changes" Smash 
The Sonnetts "Hit and Run lover" KO Records

-Top five, 5 temes per cada   moment de la nit

Per començar la festa... 
KLICKY ROBINSON – WHEN I WANNA SEE YOU – MODE 
EDDIE BO – FROM THIS DAY ON – SEVEN B 
PAULETTE – LOVE YOU BABE – CONTACT 
HOMER BANKS – SWEETIE PIE - GENIE
ROSE BROOKS –I´M MOANIN´ - SOUL CITY

Per calfar l’ambient...
E.RODNEY JONES – PEACE OF MIND – TUFF 
COOKIE SCOTT – I DON´T CARE – ORR 
CHUCK CORNISH – A TRIBUTE TO MOHAMMED ALI – WHITE CLIFFS 
THE HUN´S REVIEW – DON´T MAKE ME LOVE YOU – SORRO 
SPYDER TURNER – I´VE GOT TO GET MYSELF TOGETHER – GOOD TIM

Per mantindre el foc viu...
PAUL VANN – ONE TRACK MIND - CHANCE 
DON & RON – I´M SO SO SORRY – WHITE CLIFF 
THE PHONETICS – JUST A BOY´S DREAM - TRUDEL 
DUKE & LEONARD – JUST DO THE BEST YOU CAN – STOMP TOWN
FORTSON & SCOTT – SWEET LOVER - PZAZZ

L’acomiadament...
BETTY WILSON – I´M YOURS – DAYCO 
MARVA JOSIE – LATER FOR ME BABY – TIME 
WILLIE TEE – PLEASE DON´T GO – NOLA 
SHEILA FERGUSON –AND IN RETURN –SWAN 
LYDIA O CONNOR - NOBODY WANTS YOU - MISS HEMISPHERE





Podeu coneixer més sobre Dani Herranz en la fantàstica entrevista realitzada fa un temps a RealModWorld picant els següents enllaços:

Una bona mostra del que es mou als Someday:



Castellano -¿Cuántos años llevas mostrando tu música en el mundo? cuál fue la primera vez y donde? La primera vez que pinché fue en 1986 o por ahí, en una sesión Mod en un pub de Valencia, eran tiempos muy diferentes, llevábamos los discos en bolsas de plástico de Superette (pre-Mercadona). La primera vez fuera de Valencia fue en el Mediterranean Mod Meeting de Barcelona, en 1989. -¿Cuál o cuáles formatos de reproducción prefieres en tus sesiones? Exclusivamente vinilo original, en 45 salvo que sea LP only.- ¿Cuál es el estilo principal en tus pinchadas? es el único o también te introduces en otros terrenos? Rare 60s soul, aunque eso es un universo absoluto y tiene mil variantes, también pincho abundante Girlie R&Soul, y algo de Crossover.- ¿Cuál ha sido la experiencia más significativa o el mejor recuerdo de todos estos años? La verdad es que son muchísimas, disfruto mucho pinchando, aunque a veces pueda ser ingrato, cuando más he disfrutado ha sido en la primera edición del Someday, en 2014. - Una anécdota durante una sesión que no olvidarás nunca, alguna petición extraña ...? De mis años en que pinché profesionalmente tengo una larguísima lista de peticiones salchicheras...que os ahorraré. Como anécdota "anorak", recuerdo que a finales de los 90 vivía en Londres e iba como loco tras el "What kind of love is this" de Johnny Nash, y había un colega inglés que lo tenía y al que abrasé la oreja innumerables veces para que me la vendiera, a lo que siempre se negaba. Unos meses después estaba pinchando en el weekend de Cleethorpes, se acercó con el disco a la cabina y me dijo: "lo sigues queriendo?, si lo pinchas la siguiente es tuyo!", por supuesto lo puse y desde ese día no ha salido de mi maletín. - ¿Cuáles han sido tus últimas adquisiciones y que estás deseando mostrar al mundo? D & Joe "Instant happiness" - De To, Bobby Byrd "Lost in the mood of changes" - Smash, The Sonnetts "Hit and Run lover" - KO Records. -Top Five, 5 temas para cada momento de la noche: - Para empezar la fiesta ... KLICKY ROBINSON – WHEN I WANNA SEE YOU – MODE, EDDIE BO – FROM THIS DAY ON – SEVEN B, ER BANKS – SWEETIE PIE - GENIE, ROS PAULETTE – LOVE YOU BABE – CONTACT, HOME BROOKS –I´M MOANIN´ - SOUL CITY, - Para calentar el ambiente ... E.RODNEY JONES – PEACE OF MIND – TUFF, COOKIE SCOTT – I DON´T CARE – ORR, CHUCK CORNISH – A TRIBUTE TO MOHAMMED ALI – WHITE CLIFFS, THE HUN´S REVIEW – DON´T MAKE ME LOVE YOU – SORRO , SPYDER TURNER – I´VE GOT TO GET MYSELF TOGETHER – GOOD TIM - Para mantener el fuego vivo ... PAUL VANN – ONE TRACK MIND - CHANCE, DON & RON – I´M SO SO SORRY – WHITE CLIFF, THE PHONETICS – JUST A BOY´S DREAM - TRUDEL, DUKE & LEONARD – JUST DO THE BEST YOU CAN – STOMP TOWN, FORTSON & SCOTT – SWEET LOVER - PZAZZ, -Despedida... BETTY WILSON – I´M YOURS – DAYCO, MARVA JOSIE – LATER FOR ME BABY – TIME, WILLIE TEE – PLEASE DON´T GO – NOLA, , SHEILA FERGUSON –AND IN RETURN –SWAN-,LYDIA O CONNOR - NOBODY WANTS YOU -MISS HEMISPHERE

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew