RHYTHM & BEACH mod and sixties weekender 2016, 30 Set - 2 Oct, Castelló (La Plana)

Després d'un seguit de pre-parties anunciant la grossa, per fi la setmana vinent arriba el cap de setmana en questió, una vegada més la ciutat de Castelló acollirà una nova edició del Rhythm & Beach mod and sixties wekender, segons ens conten els seus organitzadors, forçant una mica les dates, ja que habitualment es ve realitzant a principis de setembre. Aquest any el Rhythm te una altra particularitat i es que els seus organitzadors han unit forces al Castelló Scooter Crew que realitza el seu encontre escuterista el mateix cap de setmana coordinant actes entre totes dues organitzacions i deixant un cartell d'allò més apanyat. Durant els propers dies coneixerem un mica més de prop algunes de les bandes i dj's que participaràn al weekender. A continuació fem un repàs a la seva agenda.


Divendres 30 setembre. 
Four Seasons Club, 20:00 hrs. The Limboos (R&B), 10 € anticipada, 12€ guixeta. 
La cosa comença forta, l'escenari d'un renovat Four Seasons Club acollirà l'actuació dels madrilenys/gallecs The Limboos, amb ex-membres de The Phantom Keys i Allnight Workers, la banda va començar a rodar per l'any 2013, encara que la base principal es el rhythm & blues, al seu repertori s'aprecien altres estils com ara el mambo o el calypso, definint el seu so com a "The exotic R&B" en quant al material d'estudi la banda compta amb un single ‘I Need Your Lovin’ / I’m a Fool’ i un disc de llarga durada "Space Mambo" tots dos editats amb el segell Penniman Records.

23:00 hrs Allnighter Castelló Scooters Crew, Pub Terra, entrada lliure.
Pels plats del Pub Terra, pasaràn diverso dj's membres d'alguns dels scooters club vinguts de fora com ara el Soul Vespa de Terrassa o el NO Future de Sant Andreu etc. tenin com a residents alguns del membres del Castelló Scooter Crew.CSC DJS (Castelló) | Chus TFL (Zaragoza) | MAGRI SV (Terrassa) | WILLY NF (Sant Andreu)

Dissabte 1 octubre
12:00 hrs Vermut a la terrassa interior/Piscina del Hotel del Golf Platja 
Actuació de MIB ORGAN TRIO (Castelló) (entrada lliure).

14:00 hrs Dinar al restaurant Hotel del Golf Platja, 15€ buffet lliure (reserva: rhythmbeachweekend@gmail.com)

16:00 hrs Pool Party + Vintage Market,  Terrassa interior/Piscina Hotel del Golf Playa (Entrada lliure)
Sessió vinilica a carrec de:
Core Allnighter (València) leditor/responsable del blog ALLNIGHTER, un espai dedicat a la difusió de sons afroamericans i jamaicans majoritariament de la decada dels seixanta i principi dels 70, encara que al blog també s’aborden altres temes relacionats amb l’escena mod o skinhead tradicional, com scooters clàssiques, moda, pop art… també es organitzador de diversos actes relacionats amb la música negra o l’escena modernista com ara els Aplecs Modernistes del Camp de Morvedre i altres festes semblants.

El Goma (Castelló): Habitual de les cabines i events de Castelló, amb més de 30 anys donant canya, ha punxat en els festivals més famosos de música (FIB, Azkena Rock, Sonorama, Sixties Rock Weekend, etc). Promotor de concerts des del seu ja mític Ricoamor Rock & Roll Club, va convertir este local en referència nacional i parada obligatòria en les gires dels grups dels 90. Avui dia, està al front del local de copes SpoonfulSoul Club i en estiu al Blister Benicassim.

Hullabaloos djs (València): Quique Lledó, Director i presentador del programa radiofònic LA SAL DE LA TIERRA (Radio Funny, València) durant els vint anys d'antena (1991-2011). Punxadiscos des de fa 30 anys en sales com Black Note, Matisse, Velvet, El Tornillo, Wah-Wah, El Escondite, Bésame Mucho, Calypso, La Peligro, 16 Toneladas...
Programador musical en diferents clubs i director/organitzador del festival Rockin' Rumble en les tres edicions celebrades en la sala Black Note de València. Punxadiscos en les cèlebres nits del Taboo de Barcelona en la sala Apolo. Els seus estils favorits són el Soul i el R&B. La seua intención en cada sessió amb el seu nou projecte Hulla Baloo Punxadiscos és mantindre la pista de ball plena.
Hullabaloos djs (València): Antonio Pata Negra, acostuma a compartir les sessions amb Quique Lledó baix el nom HULLA BALOO Punxadiscos, encara que també comparteix cabina amb Sister Lau o de manera individual com Antonio Pata Negra DJ. L'estil musical que port en les seues maletes abarca des del Rhythm & Blues, Ska, Rock'n'Roll i Soul.

21:30 Directe, MISS BLACK EMOTION (Castelló) + THORPEDIANS (Barcelona) (15€ taquilla), Discoteca El Pirata, (Avda. del Golf, 2 · Grau de Castelló) 

MISS BLACK EMOTION (Castelló) combo de soul amb pinzellades pop nascuda l'any 2005, la banda compta amb un treball homonim editat l'any 2008 i reeditat anys després, un segón treball nomenat “Do you miss me?” i el tercer a principis de 2015 sota el nom “That's why?”
El seu estil barretja els sons de bandes clàssiques de soul, sonido Motown amb el pop clàssic influenciat per bandes com el Beatles.

THORPEDIANS (Barcelona) Sir Lord Tennant (veu) Orange Zapper (guitarra), Soulbrevals (Hammond), Rico (baix), Bob The Beat (bateria) conformen la banda de Early Reggae barcelonesa The Thorpedians, una banda qua  als seus inicis pva començar amb la vista posada en els grups de la 2Tone i que poc a apoc s'ha endisat en les arrels dels ritmes jamaicans per desenvolupar un reggae d'allò més clàssic i dur, des dels seu inicis allà pel 2005 han compartit escenari amb artistes de la mida de Alton Ellis, Derrick Morgan o Hepcat.  

00:00 ALLNIGHTER  
Discoteca El Pirata, (Avda. del Golf, 2 · Grau de Castelló) 

Adela Dominguez (Madrid) Porta col·leccionant vinils uns quants anys, ja ha passejat la maleta per uns quants events com els warm ups del Mod Generation a Madrid, del Someday a València, el Siesta is Over a Barcelona, i per més d'un antro de dudosa reputació de la capital.
Per a tan magna ocasió portarà un mix de negrisme. Modjazz, R&B, Popcorn, Northern, Rare i algo de Crossover.

Ivan Thorpedo (Barcelona) Vocalista de bandes com Thorpedians o Cabrians, este àvid col·leccionista de música negra, oriünd de L'Hospitalet del Llobregat (Barcelona), porta els últims 15 anys passejant la seua maleta per diferents i variats saraus a nivell estatal. Habitual de clubs com el Rude Club o convidat a altres com The Boiler, Straighten Up!, Rude Cat o 2Tone Weekend, per nombrar alguns. També ha sigut resident/programador del clubs com el Uptight! Soul Club, Pressure Drop o Maybe Another Club. El seu estil als plats és variat i beu directament dels ritmes afroamericans i jamaicans dels 60 i 70, amanint les seues sessions amb l'us del micròfon per esvalotar qualsevol sarau que es preï.

Jose Mardi (València) porta mil anys involucrat en allò d'escollir discos per a la diversió del personal, és el que sempre li ha motivat, que qui estiga a l'altre costat es divertisca. Considera que a les festes 60s, mods, soul, etc, ha hagut una increible progressió des de fa 25 anys i que avui dia hi ha un nivellás en quant a la selecció per la gent nova i "vella" que fa allò de punxar, es per ell un repte i un plaer.
Li agrada tota classe de música d'arrel afroamericana, música negra de tota la vida de diferents palos i dècades. Ha pugut punxar en diferents weekenders, festes i clubs de moltes ciutats. Per al Rhythm & Beach la cosa anirà de soul i R&B, clar. 

Moonwolf (Castelló) Encara que aficionat a la cuina, la música la prefereix cruda. Predicador del Rhythm & Blues, va decidir traure a passejar la seua maleta de 45s acabada la seua etapa a la radio. Ricoamor i la pràctica totalitat dels garitos de Castelló l'han vist crèixer.
Seua és la selecció de temes del recopilatori de sons negres "THE RHYTHM SHACK" (Sheik Records, 2012) i que va tenir un èxit aclaparador. Clubs i festivals de tota la geografia espanyola han contat amb el seu bon fer als plats (Screamin', Ubangi Stomp, Mojo Workin', Funtastic Dracula Carnival, Surf-O-Rama, Big Rumble, Barcelona Hayride, The Boiler!, Rave On, Forum Club...) a més de donar el salt internacional (Bang!Bang!Berlin, Big Rhythm Rumble Ulm, Hemsby UK...) i organitzar el seu propi Club (Ego Negro) durant varies temporades. La seua maleta, plena dels sons més salvatjes del Rhythm & Blues, es garantia de Festa en la pista de ball!

Diumenge 2 octubre
19:00 Live bands ARTE POP (CS) | FAY HALLAM (UK) + DJ Marc Faith (CS) (8€ anticipada / 10€ guixeta) Four Seasons Club (c/ Castelldefels, 14 · Castelló) ​
Arte Pop (Castelló) comença com a grup a la tardor del 2011 amb Paco Vila (Flechazos, mussols, Bandits) a la guitarra i veu, Pere Safont (mussols, Hotel, Club964) i Jaume Tàrrega a la bateria. Paco i Pedro formaven part a principis dels 90 dels Invasors, un grup d'inclinacions 60 'si Mod on s'alternaven composicions pròpies amb versions des de The Who, The Beatles, The Jam, Small Faces passant per James Brown i Larry Williams. Però aquest primer grup va passar a millor vida quan Paco marxar a Lleó per ser el baixista de Los Flechazos i Pedro va formar amb altres músics el grup Els Mussols, en ART POP es troben de nou i uneixen els seus esforços i experiència per donar el millor de cada un en forma de discos i actuacions en directe... En la passada primavera de 2015 han estat gravant el que serà el seu segon treball de llarga durada. Recentment han participat amb una versió en el disc d'homenatge al cantautor castellonenc Carlos Vargas, portant un tema d'aquest autor al terreny pop.
A l'abril de 2016 s'ha publicat el seu segon treball de llarga durada "Cap a Endavant" en un Lp en vinil amb 10 temes entre els quals s'inclouen dues versions, una de Els Substituts i una altra de The Who. Actualment s'ocupa de la bateria Joaquín Sanchís, ex - Invasors, ex -Búhos.

Fay Hallam (Anglaterra) Exponent indiscutible de la música independent britànica dels últims 30 anys, Fay Hallam. Icona Mod, cantant i teclista d'indiscutible talent que tant va animar l'escena dels anys 80 formant part de dues bandes seminals i imprescindibles com són Makin 'Time (al costat del que seria el futur baixista dels Charlatans, Martin Blunt) i The Prime Movers, grup del qual formava part Graham Day (membre dels Prisoners i autèntic referent dins el Garatge europeu). La cantant i hammondista va ser ja definida en el seu temps com la nova Julie Driscoll i portarà fins a la Península aquesta barreja de so Mod, Hammond Beat, Soul i R & B.
Fay, teclat i veu, estarà acompanyada a l'esenario per Kieran McAleer a la bateria, el mateix Andy Lewis (productor i baixista de Paul Weller) al baix i Josh Day a la guitarra. El seu setlist recorre al complet la seva història musical, des dels temps gloriosos de Makin 'Time fins Fay Hallam Trinity, passant per incursions en incunables del Northern Soul i clàssics del Rock britànic dels anys 60, sempre amb la presència del seu Hammond, tan inseparable com característic.

DJ Marc Faith (Castelló) Al llarg de la seua adolescència contracultural, troba aixopluc en tot un univers de naturalesa afroamericana. Tan aviat com s’identifica amb la síncope jamaicana o el so Motown, s’embarca en un recorregut musicocultural en el qual avui dia segueix immers. Habitual de Castelló de la Plana, la seua ciutat natal, on fa més de sis anys que exerceix de DJ i promotor. Les seves inquietuds oscil·len al voltant de diversos gèneres, com ara Mod Jazz, Rocksteady, Rare Soul o Boogaloo. Actualment, forma part de l’organització del Rhythm & Beach Mod & 60s Weekender, del col·lectiu de música jamaicana Black Diamonds i de l’associació cultural La Plana Tropikal Crew.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew