XI RALI ESCUTERISTA DE VALÈNCIA

El dia 30 de setembre i fins al 2 d'octubre tindrà lloc al Cap i Casal l'onzé rali escuterista organitzat pel València Scooter Club, malgrat que el weekender es completa amb un seguit d'actes i te com a principal exponent les escuters clàssiques i la consequent ruta amb aquestes, hem volgut destacar el concert de la nit del dissabte dia 1 d'octubre, la visita a València d'un pes pesat dins l'escena mod i més concretament de la seva vesant revivalista, la banda anglesa Secret Affair, protagonista junta bandes com The Jam, The Chords o Purple Hearts del renaixement del moviment mod a finals dels anys 70.



Secret Affair es la banda formada per Ian Page (veu, trompeta, piano, òrgan), David Cairns (guitarra, cors), Dennis Smith (baix, cors), i Seb Shelton (bateria) l ‘any 1978 caneguts anteriorment com a The New Hearts, nom amb el que havien destacat durant una gira amb The Jam. Prenent la seva inspiració de la banda de Weller, el grup es va veure ràpidament com una de les estrel.les més brillants del moviment mod revival dels anys 70. El seu cantant Ian page prompte es va proclamar portaveu del moviment arremetent contra tot el que no era Secret Affair i junt a David Cairns van crear autentics himnes mods per a la “parroquia” revivalista del moment.  Van aparèixer en el "Mods Mayday" recopilació en directe junt a altres bandes del moment, per més tard crear el seu propi segell I-SPY l’any 79. Van encapçalar amb els Purples Hearts la gira “March of Mods". El seu primer senzill, "Times for accion", va ser un èxit immediat, tant per la banda comper per al segell, al que seguirien altre perles com “Shake & shout”, “My World” o l’himne “Glory boys” dedicada al seu exèrcit d’incondicionals. Shelton va abandonar la banda a finals de 1980 per unir-se a The Up-Set i més tard a Dexys Midnught Runners, l’any 82 la banda es va disoldre.

David Cairns va passar a formar un duet amb Archie Brown, amb qui ja havia treballat als Young Bucks. Posteriorment va formar una altra banda anomenada Walk on Fire amb Dennis Smith. Page, es va dedicar a escriure llibres sobre fantasia i va formar Ian Page and The Bop on només el tema "Unity street" va crear algo d’interés. Bultitude es va unir als Wilsations de Mary Wilson i més tard va fundar el segell Dance Network. Smith s’aventurà amb Nik Kershaw Krew, i Seb Shelton va passar a apadrinar bandes, entre altres, els Woodentops .....

La banda va reprendre la seva activitat a principis del la decada del 2000 fent actuacions esporadiques, l’any 2013 formaren part del cartell del festival madrileny “Time for Action” junt a The Moment, aquest 1 d’octubre visitaràn casa nostra per primera vegada amb motiu del XI ralli escuterista organitzat pel València Scooter Club, els anglesos estaràn acompanyats dels valencians The Bell Boys, una cover band principalment, que es nodreix de temes clàssics dins la discogràfia de qualsevol que estiga interessat pel món modernista i escuterista, The Who, Kinks etc.
Però aquest només es un dels actes dins un cap de setmana ple de punxades, rallis, i actuacions en directe.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew