A la cabina de l'Allnighter i les barreges del Beat... Maria del Mar & Artur



- Quants anys porteu mostrant la vostra música al món? quina va ser la primera vegada i on?
Tot i que ens agradaría portar anys i panys punxan, sols fa un any que ens vam estrenar conjuntament (separats tampoc haviam fet gran cosa) i va ser a la festa de presentació del cartell d’aniversari de Rudes Lleida. Acompanyats als plats dels amics Cisco ksl i Joan Cantó. Una nit memorable la que es va viure a Lleida aquell dia.

- Quin o quins formats de reproducció preferiu a les vostres sessions?
Utilitzem exclusivament vinil. Com la gran majoria de gent, preferim utilizar vinils singles 7’, però no tenim complexos i utilitzem lp’s sense vergonya.

- Quin es l'estil principal a les vostres punxades? es l'únic o també us introduïu en altres terrenys?
Ens agrada punxar la barreja d’estils que ens fan moure alguna cosa interiorment, sempre connectat amb que aquesta música fagi moure a la gent, ja sigui ballant a la pista o sentat a una cadira portant el ritme amb el peu i un vermut a les mans. Aquests estils van des de la música jamaicana (en la seva vesant més clàssica), el soul més ballable (northern soul), música dels seixanta feta a la península ( ié-ié, aborigen) fins a pinzellades de rock’n’roll i algo de latin.

- Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys?
Com no podem parlar (encara) de records d’anys enrrere per la curta trajectòria, considerem que la millor experiencia es veure gaudir a la gent que ens segueix i balla amb la nostra música i poder continuar fent-ho molt temps. La millor experiencia sempre està per venir.

- Una anecdota durant una sessió que no oblidareu mai, alguna petició estranya...?
Com anècdota graciosa, el viatge aeri que van emprendre un parell de singles i les alfombretes antiestàtiques després d’una ventada minuts abans d’una tormenta d’estiu a l’intenpèrie. Vam tenir que anar a buscar els discos uns quants metres enllà sense més conseqüencia que alguna rascadeta i el fart de riure que ens vam fer. La sessió va acabar pocs minuts abans de la tromba d’aigua final.

- Quines han estat les vostres últimes adquisicions i que esteu desitjant mostrar al món?
Doncs la última que hem adquirit és “Stop, breaking my heart” del gran Tom Jones, un tema de northern soul. Una cançó d’aquelles que portes temps al cap i al final trobes remenant caixes de discos a bon preu.

-Top five, 5 temes per a cada moment de la nit
Per començar la festa... Per començar, una mica de música jamaicana instrumental tranquileta amb el tema “Charade” de Roland Alphonso & Beverly’s All Stars

Per calfar l’ambient... “At the club” de The Drifters per fer moure els peus als que encara están indecisos

Per mantindre el foc viu... Res millor que aquest frènetic cover yé-yé “Mejor será que me creas” de Los Impala per continuar cremant la pista.

El colofó...  “You’re ready now” de Frankie Valli, d’aquells temes que et fan ballar amb i sense ganes ideal pel punt àlgid de la nit.

L’acomiadament... Suposem que el tema d’acomiadament és el punt més personal de tot aquell que l’hi agrada això de posar música pels demés. Nosaltres ho fem amb Basilio i el seu “Vivo solo para ti”. Per agafar-se a la parella, familia, amics o desconeguts segons abans d’acabar una bona vetllada.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew