Entrevista a... TITO PONTET

Des de fa uns dies volta per la xarxa nou material d'aquesta jove banda valenciana i la veritat és que les crítiques per part del públic no podien ser millors, veient la bona acceptació que estaven tenint,  vam decidir contactar amb ells i elles perquè ens explicaren una mica més sobre la banda, be doncs això és el que ens van contar.



 - Conteu-nos breument la història de la banda, que si no m'equivoque es prou recent, qui forma i d'on venen els membres Tito Pontet?
Bò, Tito Pontet som un grup de 9 amics, majoritàriament d´Alcoi (Alacant) encara que també hi ha membres de Beniarrés i Picassent.
Fa uns 3 anys més o menys, vam començar a reunir-nos per a versionar temes clàssics del ska dels 60, encara que al poc temps vam començar a experimentar combinant la sincopa jamaicana amb diferents ritmes caribenys. Al 2015 vam començar a moure’ns als escenaris i vam enregistrar 3 temes de manera casolana per a poder mostrar el que fèiem als directes.
En els dos anys següents hem estat intentant professionalitzar i trobar el nostre so. Després de fer alguns canvis en la formació, ens vam posar a treballar amb força amb la intenció de gravar un disc que mostrarà el resultat de tots aquestos anys d’experimentació.
Vam estar preparant el disc durant 9 intensos mesos, amb l’ajuda a distància del nostre productor i arregliste Lluc Cassares, i finalment al gener vam entrar al estudi i vam gravar "Candela". Des de que vam acabar de gravar, venim treballant en preparar un repertòri i un directe que reflexe la nostra passió per el ska i prompte anunciarem més dates de concerts.
Actualment el grup som: Alba Terol – veu, Cristian Giner – Guitarra, Josep Moltó - Teclats, Pablo Jordà - Baix, Pau Jordà - saxo alt, Jordi Oltra – saxo baríton, David Blanes – Trompeta, Pablo Rosell – Percussió, Antonio Lozano – Bateria

- Compagineu la banda amb algún altre projecte actualment?
Alguns membres de la banda si que comparteixen diferents projectes musicals com Big bands, orquestes i algunes col·laboracions amb altres grups de la zona, però res directament relacionat amb la música negra o jamaicana.
Sempre diem que ens agradaria aventurar-nos en altres projectes musicals com un grup purament de rocksteady sense calfar-se tant el cap amb les harmonies jejeje, però actualment amb Tito tenim moltíssima feina i tenim totes les energies posades en aquest projecte.

- Com descriuríeu el so del grup, perquè per una banda tenim clar que hi ha una base jamaicana, però per ahí treuen el cap molts altres estils?
A priori nosaltres ens definim com una banda de música jamaicana tradicional, però si que és cert que som uns apassionats de la música en general i per tant escoltem molta música tropical i molt de jazz, per lo que l'hora de composar se’ns noten aquestes influències.
A banda d’això, ens agrada experimentar amb els estils (sempre intentem respectar l'arrel). Grups com Gramophone All tars o The Oldians són grups que admirem moltíssim per la forma tan personal que tenen de sonar i alhora per l'originalitat que aporten al ska, però que alhora mantenen el Groove original.
També remarcarem com a influències contemporànies a Quantic, Ondatropica, Frente cumbiero dels quals ens inspira molt la versatilitat que tenen i la increïble sonoritat de cada disc que fan. I finalment (i com no podia ser d’altra manera) tots els clàssics: Skatalites, Prince Buster, Byron lee, Hector Lavoe, Benny More...

- Si no m’equivoque debuteu l’any 2015 enregistrant 3 temes d’estudi, els vareu editar? isqueren a la venda en format físic? que ens podeu contar d’aquest gravacíó. 
Segurament eixa gravació és la mes precària de la història. Vam decidir gravar-la dos dies abans, per què necessitàvem contingut per a buscar bolos. Ho vam fer a casa d'un dels membres del grup que tenia un poc de material i ho vam enregistrar en un dia.
En un principi vam dubtar inclús de si pujar-les a les xarxes socials, així que editar-ho en format físic mai va ser una opció.

- Fa no res que haveu tornat a lliurar material nou, expliqueu-nos també com ha estat la gravació, ha eixit en format físic, teniu pensat editar?
Fa uns dies que hem tret a la llum el nostre primer disc "Candela", aquest és un projecte molt més seriós on hem estat quasi un any treballant en ell.
Candela és un Ep de 6 temes on apareixen un poc els estils que més dominem com el ska, el Rocksteady, la cúmbia... on la mà del nostre productor Lluc Casares ha sigut fonamental i a part ens ha deixat un solarro de regal en “ska bomb”. També ens va tirar una maneta Dr Jau a l'estudi i comptem amb un altre solarro de Sir j, tot un ídol per a nosaltres.
El disc està editat amb el segell Mésdemil, que ens han donat moltes facilitats a l'hora de traure’l en format físic, serà en Cd perquè no teníem peles per a fer un 12” encara que esperem que d'ací un temps puguem editar-lo en vinil. Ens encantaria planxar Candela algun dia.

- Com aneu de directes fins ara, amb quines bandes haveu compartit tables, en que es basa el vostre repertori us centreu amb els temes própis o coleu algún standard.
Fins ara hem fet bastants directes, tot i que mai hem tingut la sort de compartir cartell amb ningun grup del nostre estil, encara que hem tocat al costat de Hermano L, El Diluvi o Jah Macetas que és gent prou consolidada en la música.
Pel que fa al repertòri, al principi sí que tiràvem més de clàssics com “Quizás” o “Dos gardènies” i les fèiem en ska, però actualment ja tenim molts més temes pròpis. Tot i això encara tenim alguna versió, però ja de temes menys coneguts com “Shame and Scandal” de Blues Busters o “Chucho” de Mauro Bauzá.

- Alguna cosa més que afegir, próximes actuacions…
Primer que res agrair la vostra entrevista, es un honor aparèixer en un blog tant consolidat i especialitzat, i finalment vos convidem a tots al 16 Toneladas (València) el pròxim 24 de març a les 23:00, on tenim el plaer de presentar Candela, serà un festorro!!

Gràcies! Ha estat un plaer =)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew