CURTIS MAYFIELD & THE IMPRESSIONS

      "No patisques , si hi ha un infern alla baix, tots hi anirem"


Curtis Lee Mayfield, principalment guitarrista, compositor i cantant, ademés de dominar altres instruments com el piano, el baix o la bateria, va naixer l’any 1942 a Chicago, als anys 60 deixà  la Wells Community Academi High School per formar part de The Impressions, ex-The Roosters banda formada junt amb Jerry Butler i els germans Richard i Arthur Brooks, més tard s’incorporaria Sam Gooden, per completar la banda.

Junt a The Impressions va deixar bona emprempta a la història del soul amb temes com, Womans got soul, Choice of colour, We’re a winner o People get ready, on Mayfield principal compositor, deixa constancia del seu compromís per la lluita dels drets socials i les injusticies comeses contra la gent de raça negra, en alguns de les seves lletres.

The Impressions durant aquestos anys consegueix un nivell de qualitat musical i popularitat similar a grups del segel Motown com ara The Temptations o The Miracles, malgrat formar part d’un segell minoritari.

Cal destacar la influència que va exercir la banda a final dels anys 60 en altres grups especialment de música jamaicana com The Wailers, qui feren un bon grapat de versions del grup nord-americà com Keep on moving o Just another dance.

Als anys 70 Mayfield llança la seva carrera en solitari  i crea el seu propi segell Curtis, introduint-se en estils com el Funky, una de les seves obres més conegudes durant aquesta epoca es Superfly banda sonora creada per a la pelicula amb el mateix nom.

També cal destacar la seva faceta com a productor al llarg de la seva carrera, donat vida a treballs de la mateixa reina de la soul Aretha Franklin, els Staple Singers o Gladys Knight.

Curtis Mayfield moria l’any el 26 de decembre del 1999 deixant enrere més de 30 treballs en solitari i un altre bon grapat amb The Impressions.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew