ELS DRACS, molt més que La Casa del Sol Naixent

Nascuts l'any 1964 a Molins de Rei (Baix Llobregat) van aconseguir arrivar al numero 1 de les llistes d'èxits amb el senzill La Casa del Sol Naixent, versió del conegut tema americà The House of Rising Sun el qual interpretaven els Animals d'Eric Burdon

Amb Jordi Carreras al capdavant de la banda i acompanyat per Alfredo Pla, Faustino García, Jordi Carreras, Manuel Cordero, Miguel Olivé, Vicente Carós, aquest sextet català de potent so Beat i Blues va gravar 8 treballs format 7" des de 1965 fins 1967, els seus treballs serien editats per Alma, subsegell de la discogràfica Vergara amb qui per contracte gravaven en castellà però que donava l'opció d'alternar amb altres segells, la qual cosa va afavorir a la banda per alternar amb Concèntric i poder gravar en català. Concèntric era una escisió del segell Edigsa, companyia dedicada a la difusió i normalització de música de bandes modernes en llengua catalana, així per ls seves mans pasaren artistes com Nuri, The Bonds, Lita Torelló o altres noms pròpis de la Nova Cançó.
La banda es disoldria l'any 1971 tornant a apareixer l'última referència  l'any 1981, de la ma d'Edigsa, quan es va editar un LP recopilatori amb tots els seus temes en català, sota el nom de la cançó que els havia donat més popularitat La Casa del Sol Naixent. 

El seu repertori en directe era majoritariament en català tot depenent el tipus d'actuació, el qual alternaven amb l'anglés i el castellà.
Malgrat tindre 8 treballs editats com deia abans,  sembla que l'unic tema composat per la banda era Et trobaré (1967) encara que potser per casualitat o no, sona molt semblant a Daddy buy me a girl, dels holandesos Golden Earrings. Altres dels seus temes més coneguts eren les adaptacions fetes per Ramón Folch de bandes com The Animals (És la meva vida, Comprensió), The Beatles (No contestà ningú), Donovan (Colors), Yardbirds (Un cor fet d'amor), Adamo (Quan) i la cançó popular catalana (Visca la Patum).

L'any 1965 va ser un any frenètic per a la banda els quals llançaren al carrer fins a 5 referències i al 66 es dona lloc un fet històric, Els Dracs actuen al Palau de la Música catalana, siguent la primera banda de ritmes moderns en fer-ho. Anys després de la seva desaparició la banda faria reaparicions puntuals i molt discretes. 
Ens trobem  doncs sens dubte davant una peça clau dins la mùsica moderna catalana i una banda de les bandes més representatives del modernisme més nostrat.

DISCOGRÀFIA

Boom Boom - Kansas City -  En tus brazos - Carol
Alma, 1965










Larga calle - ven, Johnny, ven - Un billete compro - RnR Music
Alma, 1965










Wully bully - Sin ti - La fiesta - No lo sentiras 
Alma, 1965


  




Sota el cel plujós - La casa del sol naixent - No contesta ningú - Un bon amic es excel.lent
Concèntric, 1965



Comprensió - La nit - El joc de l'amor - Un cor fet d'amor
Concèntric, 1965
Michelle - Pedí tu amor
Alma, 1966 











Només pensava en tu - Colors - Es la meva vida - Quan
Concèntric, 1966











Visca la Patum! - Es ella - Visca l'amor - Et trobaré
Concèntric, 1967











La Casa del sol naixent - No contesta ningú - Un bon amic es excel.lent - Comprensió - El joc de l'amor - Un cor fet d'amor - Quan - Colors -Sota el cel plujós - Només pensava en tu - És la meva vida - La nit
Edigsa, 1981













Comentaris

  1. Caram! Quina recerca! Molt interessant, gràcies pencaire..records als gintònics...

    ResponElimina
  2. Jajajaja gràcies a tu per descobrirme alguna que altra joia, en quant als tonics ja saps A Cualquier Otra Parte, no cal esperar al següent Aplec esta cada dia al mateix lloc.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Des de Bristol (Anglaterra) STRICTLY ROCKERS RECORDS

LOS KIFERS, el "Soul" es una droga