Entrevistem a LOS GLOSTERS sense alçar la veu
Fa unes setmanes ens feiem resó del llançamanet de l'últim treball de la banda tarraconina Los Glosters, llavors calificavem el seu nou 7" com un treball més que recomanable, avuí xarrem amb ells perque ens conten un poc més sobre la situació actual de la banda i recordem al
guns dels moments més importants de la seva extensa carrera.
Puri Pedrola (baix), Evan Dedes (bateria i veus), Héctor Mir (orgue i veus), Ramón Cuenca (veu) i Carlos García (guitarra i veus)
-Formeu part d'algún altre projecte a banda de Los Glosters?
No
-Com a banda veterana supose que haureu notat una evolució musical al llarg dels anys, com definirieu el vostre estil en un principi i com penseu que es pot definir a hores d'ara si penseu que ha variat?
Sempre hem intentat fer pop-beat-yeye, però en aquests últims treballs en què Miguel Zanon s'ha involucrat més, hem afegit detalls extrets de l'ampli ventall del rock and roll.
-Quins han estat els referents de Los Glosters durant aquestos 16 anys?
Doncs un munt... pero a l'hora de crear sempre ens fixem mes en grups d'abans com Small Faces, The Kinks, The Yardbidrs, Los Canarios, Los Bravos, Los Salvajes... de fet en aquest últim treball, les cançons tenen un "guiño" cap a alguna cançó.
Nosaltres creiem que si, així ho intentem demostrar en cada enregistrament, pero actualment per seguir amb la música cal estar una mica Pirats... Home menys la Puri, tots cuatre estavem a Els Pirats, o sigui que suposo que quelcom deu quedar, però musicalment el salt de qualitat i de madurtessa és clar.
-En 2008 visiteu Liverpool al International Pop Overthrow Festival, que ens podeu contar d'aquesta experiència?
Va ser una sorpresa, que un festival com el IPO et convidi a participar i mes cantant en castellà! i a sobre actuar a The Cavern, una experiència inoblidable!!!!!
-Embaixadors de la vostra ciutat per a tarragona 2016, algo que no pot dir qualsevol, a que es degué aquest nomenament i en que consisteix?
Tarragona va presentar candidatura a ser Capital de la Cultura Europea del 2016, com Liverpool era el 2008 el consistori tarragoní va aprofitar el nostre viatge a terres angleses per presentar la candidatura de la nostra ciutat. Allà vam ser rebuts per l'alcalde Mr. Rotheram (després d'una visita per les seves dependències i prendre el te) li presentem el projecte, amb el típic intercanvi d'obsequis i a continuació ens van portar a la seu de la Ciutat Cultural Europea i ens vam entrevistar amb el responsable de projecció exterior de la capitalitat Liverpool 2008 Neil Peterson.
-Veient la vostra discografia, em dona la sensació de que aneu sense presa però sense pausa, controlant en tot moment el que feu assegurant-vos de editar el que cal i no precipitar-vos, podriem dir que us estimeu més de gravar discos de 7" o 10" que no pas un llarga durada, per algun motiu en concret?
Ens sentim còmodes amb aquests formats, sempre hem treballat entre quatre o sis temes. No ens agrada gravar per omplir un disc.
-Amb "Gritos" una vegada més podriem dir que us re-inventeu però no crec que siga aquesta la paraula, jo diria que aneu en ascens constant, pujant un esglaó més, que trobeu que te aquest nou treball que no tinguen els altres?
En aquesta ocasió hem intentant que quedi un disc més contundent, més directe, sense tanta producció, com va ser "Discos olvidados'
-A que penseu que es deu aquesta evolució, treball de composició, treball de producció potser?
De tot una mica... pero part de culpa la té Miquel (ja portem cinc treballs amb ell) i a part de gravar-nos també ens ha fet de productor, treballant primer els temes al local, així quan anem a l'estudi ja sabem el que volem tots. Sempre intentem que les cançons siguin fresques i que ens entrin a la primera, per exemple si comencem a fer una caço nova i li comencem a donar molts tombs,( que si aquest acord no acaba d´entrar, que si aquest riff no mola...) la deixem i a per una altre, i la producció es el 50 %, ja que en Miguel Zanón s´ha involucrat molt amb nosaltres, i això és nota en el resultat final.
-Que pasa per la ment de Los Glosters per al futur?
Poder presentar aquest nou treball discogràfic al costat de noves cançons i versions en Sales, Aplecs o Festivals... en fi! compartir la nostra música amb la Gent!!!!!
Una bona entrevista a un grup excel·lent que sap reinventar-se mantenint l'essència sixties amb un so genèric tan propi com original. Els detalls de qualitat de Miguel Zanon són fantàstics i contribueixen a enriquir la concepció de banda que tenen els propis Glosters . Felicitats, un cop més, per aquest recent Ep de “Gritos”. És una meravella, molt recomanable.
ResponEliminaTotalment d'acord, amb "Gritos" donen un pas endavant amb una producció i uns arranjament genials i malgrat que no es fa referència a l'entrevista, aquest banda te un directe fantàstic, molt energètic. Salutacions Àlex i gràcies per la part que em toca, una abraçada.
ResponElimina