Dr. Watson Shoemaker des de 1998


El seu nom és Iván, va néixer a Almansa (Albacete), actualment treballa i viu a Elx (Alacant). Fa un temps ens va visitar a la nostra cabina sota el seudonim de Doc Watson, llavors ens va deixar una xicoteta mostra d'una de les seves passions, els sons de caire modernista en tots els seus aspectes . Avuí us acostem a una altra de les seves inquietuds, el disseny de calçat, que junt al disseny gràfic, el modelisme i l'il.lustració (Freevan Design) fan que la vida de l'Ivan siga d'allò més entretinguda.

El Doc Watson fa 18 anys que va començar el seu camí en el disseny de calçat de cavaller inspirat en les pel·lícules d'espies i agents secrets, barrejant les línies clàssiques de les sabates convencionals amb soles modernes i formes més atrevides, llavors va treballar amb firmes de moda que seguien aquest estil. Un calçat modern i elegant que es venien per Europa i Estats Units.

El pop art, la nouvelle vague, els diferents gèneres musicals sorgits de finals dels 50 fins ben entrats els 70, el britpop dels 90 juntament amb l'estètica dels grups dels 60, han estat els seus referents fins avui dia.
A finals dels 50 i principis dels 60 hi va haver un veritable canvi en el concepte del vestir masculí de la mà de la icona de la moda, John Stephen: pantalons estrets, les ratlles, els botins, en definitiva la vestimenta com a mitjà per a expressar la personalitat, potenciar l'elegància, l'atractiu i diferenciar-se dels altres. A Dr.Watson vol reflectir totes aquestes senyals d'identitat: L'estil, l'elegància i la qualitat.

El procés d'elaboració és purament artesanal, des de la creació del disseny dibuixant-lo en una forma en 3D fins que s'introdueix el calçat en caixa. S'empren pells i serratges de primera qualitat, ullets cecs, sola de cuir cosida per major lliscament al ballar. Els materials que fa servir són napes, "serrajes" i florentí. Amb tot això s'aconsegueix major qualitat i durabilitat del calçat.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew