SANT ANTONI POP FESTIVAL, 21 gener 2017, Betxí (La Plana)

Com cada any arriba un dels nostres festivals preferits, un d'aquells que ens fa goig anunciar, curiosament malgrat que enguany compta amb onze edicions i per ell han passat bandes de la mida de Les Grys Grys,  Flaming Sideburns, The Smoggers o Doctor Explosion entre molts altres, hem pogut comprovar que encara hi ha qui no ha sentit parlar d'ell. A menys d'un hora de la ciutat de València i menys de mig hora des de Castelló una colla de bojos pel garatge i el rnr de botins lluents, treballa de valent durant tot l'any perque cada Sant Antoni, Betxí (La Plana) siga la capital  del garatge, el surf i el rnr més salvatge. 
Com que no és un gènere amb el que comptem habitualment a l'Allnighter i l'esdeveniment es desenvolupa prop de l'ermita de Sant Antoni, allà on es celebraven els Aplecs de la Lliga Espiritual de Solitaris Nacionalistes del Reialme de València, lloc pel qual el Mossen Bramit Morera ja voltava  a principis del segle XX sembrant la confusió, vam voler demanar-li opinió i que ens fes un repàs. Després de passejar per cementeris, afegir-nos a diversos sepelis i voltar les tavernes més tètriques d'arreu del país en la seva recerca, vam donar amb ell i això es el que ens va explicar:


El dia 21 de gener ens apareixerem al Sant Antoni Pop Festival. No volíem fer-li massa publicitat perquè és un aquelarre íntim, a mida per a uns pocs cossos iniciats i favorits de fortuna.
Ara que ja ho sabeu, heu de considerar que, per als qui esteu prop, la vostra absència serà absolutament imperdonable; i als qui esteu llunt vos convé la jornada i el viatge. Si dubteu, mireu el preu de l'entrada HUIT POLLOSOS EUROS!, imagineu el preu de la beguda, figureu-vos una població de 6000 habitants en ganes de festa bolcada en la manieta pèrfida de la típica colla de malalts de música del dimoni, entusiasme i generositat.

I enlerta en el cartell: 

-Prendrem el vermú (sang i ulls en lloc d'olivetes) amb els Dirty Rockets, fills borts dels Sonics i la Banda Trapera del Rio.

-Berenarem (vísceres humanes, regades en làudan) amb la Ruth Baker Band, amb qui vàrem compartir taules a Castelló de La Plana i ens van exisar amb veu d'embruix i guitarres de tro. I amb Los Altragos, que són un grup injustament secret que s'ho mereixen tot. No només per ser els amfitrions -ja van deu anys- sinó pel seu garaig autèntic i original alhora, descarat, sentit i fester. Moltes ganes de tornar a vore'ls.

-La nit l'encetarem nosaltres. Prometem obrir-la a talls nets, com un meló o una víctima propiciatòria. Però en acabant vos esguitarem a totes i a tots: venim en nova formació, tonades i aberracions inaudites, botins vells i crudeltat eterna. Dels Fleshtones poca cosa vos podem dir: que tenen bona part de culpa de Tot i que s'han mostrat molt contents de vore's en tan bona companyia. Tancaran la nit els Wild Evel and the Trashbones, els quals, si són la meitat de cerrils que eren els Staggers, ja podem anar calçant-nos bé.

La festa a la SALA 1964! del carrer del PRIMER DE MAIG! de BETXÍ s'allargarà segur més enllà de lo raonable en les invocions i encanteris del posadiscs Misterian???? i el mític Capità Surfocker Pepe Birra.

Casi res porta el diari.

MOSSEN BRAMIT MORERA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew