Cambridge Vs Oxford 2012

Des de 1829, estudiants de les prestigioses i elitistes universitats de Cambridge i d'Oxford, a Anglaterra, es desafien anualment en una regata pel riu Tàmesi. Des d'aleshores, l'equip de Cambridge s'ha imposat vuitanta vegades i els rivals d'Oxford, setanta-sis. 
Ahir es complia la cent cinquanta-vuitena Regata Oxford-Cambridge, amb un itinerariforça sinuós de quasi 6,8 km que se sol recórrer en menys de vint intensos minuts.
La idea d'organitzar una regata entre aquestes dues institucions universitàries fou de dos amics: Charles Merivale i Charles Wordsworth, estudiants de Cambridge i d'Oxford, respectivament. El 12 de març de 1829 Cambridge va desafiar Oxford a disputar la cursa, costum (Anglaterra és un país amant de les tradicions) que ha arribat fins els nostres dies: el perdedor de l'últim any desafia el guanyador a repetir la regata. Disputada anualment del 1856 ençà, la regata Oxford-Cambridge sols ha estat interrompuda per les dues guerres mundials.
Finalment el guanyador de l'edició del 2012 va ser la universitat de Cambridge, sumant així 82 victories per 76 dels estudiants d'Oxford.




 La firma anglesa del dissenyador Jeremy Hackett,  va ser una vegada mes un dels principals sponsors de la mitica regata.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew