DESMOND DEKKER, el rei del Ska


Ahir 25 de maig es complia el 6é aniversari de la mort  d'una de les figures mes carismàtiques i un dels més importants artistes dins la música jamaicana, Desmond Adolphus Dacres més conegut com Desmond Dekker.
El "Rei del Ska" va naixer  a Jamaica el 16 de juliol de 1941, cantant i compositor, va ser un dels pioners en exportar els ritmes jamaicans fora de l'illa caribenya, principalment a Anglaterra, on es va convertir en figura mediatica.

Membre dels The Aces junt Wilson James i Easton Barrington Howard, amb qui enregistrà un del seus majors exits, el tema "Israelites", tema que arriva al numero 1 de les llistes d'Anglaterra.
Al 1961 va fer les primeres proves sense molt d'exit, per als segell de Coxsone Dodd (Studio One), Duke reid (Trasure isle) però va ser al segell Beverley Records de Leslie kong, principal impulsor d'un nou ritme per aquelles dates conegut com Ska, on enregistrà les seves primeres gravacions, un single amb els temes, "Honour your Father and Mother" a la cara A i "Madgie" a la cara B.


Amb la gravació "King of ska"els seu quart single, Dekker es va convertir en l'estrela més gran de Jamaica, es tractava d'un tema amb ritme frenètic per a l'epoca, que convidava a moures al més estàtic, per aquella epoca Desmond Dekker anava acompanyat dels germans Carl, Patrick, Clive i Barry Howard, tots plegats sota el nom de The Four Aces, amb qui gravaria temes com "Get Up Edina", tema en la linea de "King of ska".


Cap a  l'any 66 la banda es va reduir a dos membres, pasant a nomenar-se Desmond Dekker & the Aces, epoca en la que gravaria l'himne per excel.lència dels Rude Boys Jamaicans, "007 Shanty Town", ademés d'altres exits com "Rudie got soul" o "Rude boy train".

Ja en 1968 es quan va crear el tema abans mencionat i que potser siga el que mes repercusió va tindre, "Israelites", canvi notable en la base ritmica del tema, respecte a la resta dels seus anteriors exits, amb Israelites començava una nova forma d'entendre la música jamaicana, era el naixement del Rocksteady i més tard el Reggae, però això es una altra part de la història.










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew