THE MAYTALS El reggae te ànima




Toots and The Maytals, originalment anomenats simplement The Maytals, són considerats llegendes del ska i el reggae junt a grups com The Wailers o Jimmy Clifft. El seu so és una combinació única, d'original  skasoul i early reggae. 
Frederick "Toots" Hibbert, líder del grup, va néixer a May Pen,  Clarendon, Jamaica. Va créixer cantant música gospel en el cor de l'església, però es va mudar a Kingston el 1961 a la tendra edat de setze anys.
A Kingston, Hibbert va conèixer a Henry "Raleigh" Gordon i Nathaniel "Jerry" McCarthy, junts formaren un dels millors trios vocals a l'illa caribenya, The Maytals

L'any 63 gravaren el trio vocal va gravar el seu primer àlbum, Never Grow Old -sota el nom The Maytals, produit per Clement "Coxsone" Dodd a Studio One al 1962-1963. Amb el suport musical  dels llegendaris Skatalites, The Maytals de prop l'harmonia gospel va aconseguir un èxit quasi instantani l'any1964, a l'illa junt a una altra banda similar caracteristiques, The Wailers

Després de permaneixer a Studio One  prop de dos anys, el grup va fer sessions amb Prince Buster, abans de gravar el seu segon àlbum The sensational Maytals, produït per Byron Lee, al 1965. No obstant això, la carrera musical de la banda es va interrompre a finals de 1966, quan Hibbert va ser arrestat i empresonat per càrrecs de possessió de drogues.
Després que Hibbert abandonà la presó, cap al final de 1967, la banda va canviar oficialment el seu nom per Toots and the Maytals i va començar a treballar amb el productor jamaicà d'origen xinés Leslie Kong , una col.laboració que va produir tres àlbums clàssics i una sèrie d'èxits al llarg dels anys seixanta i anys setanta Do the Reggaeal 1968, així doncs se'ls atribueix haver ancunyat  la paraula Reggae, Pressure Drop, 54-46 Was My Number cançó que fa referència al temps i el numero que Hibbert portà a la presó i Monkey Man, el grup del primer èxit internacional de la banda l'any 1970. 

L'any 1972 guanyaren un festival amb el tema Pomp & pride, així doncs aquest mateix any fan aparició a la pelicula The Harder They Come, banda sonora protagonitzada per Jimmy Cliff, pelicula que narra la història d'un rude boy jamaicà i nomenada per Vanity Fair com una de les 10 millors bandes sonores de tots els temps.
Després de la mort de Kong el 1971, el grup va continuar gravant amb l'ex-enginyer de so de Kong, Warwick Lyn, produïts per Lyn i Chris Blackwell de Island Records, el grup va llançar tres  d'àlbums d'exit , i va gaudir d'èxits internacionals amb Funky Kingston el 1973 i Reggae Got Soul el 1976.

L'any 1980 s'acomiaden del públic, per tornar a referse 10 anys més tard l'any 1990, on re-gravaren vells temes de la banda, guanyant un grammy l'any 2005 amb el disc True love, album de re-edicions de temes antics de la banda acompanyats de artistes de re-nom com Ben Harper o Eric Clapton.












Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew