Ca-ca-cus! cha-ca-cha-ca! senyores i senyors des de La Ribera, amb tots vostés OFFBEATERS



-Quan, on naix Offbeaters i qui conforma la banda?Cap a l'any 2010, al poble de Riola (La Ribera) es celebrava un curs de jazz, on Daddybu es va personar per aprendre aquells sons desconeguts per a ell.Allí es va trobar amb Soul Fingers, que imnotitzat per la seua greu vibració, s'arrimà a ell i li digué que ells dos anaven a tocar junts i anaven a fer reggae.Soul Fingers es va vore seduït per aquella atractiva proposta que Daddybu li oferia. De seguida começaren a crear groove.Passava per allí Willy Muñon, al escoltar el groove, va traure la seua màquina de fer "cucacus"  i es va unir al projecte. Un correu va fer que els Pim, Pam, Pum, Plash... de Rudie Bam Bam acabaren d'omplir la base ritmica d'Offbeaters.The Preacher coneixia a Daddybu de batalles anteriors, li digué que els cucacus sense pitos no poden anar, aixi que va entrar dins.Sols faltaba una cosa, la veu cantant. Després de dures negociacions amb The Pope,  va decidir fer-ho. A Key Day li agradava el tema, es posà a fer sons vocals que ens feien vibrar algunes parts del cos i la convidarem a unirse a l'aventura. Just en eixe moment, naix Offbeaters. Qui començà? El desti.

-Haveu format part d'altres projectes d'estils semblants?
Si, tots nosaltres estavem lligats al reggae avans de treaballar juns en Offbeaters.Wily Muñon i Key Day estaven en Dirty Soul Rider, The Pope te un projecte en solitari que es fa dir El Papado, Daddybu i The Preacher venien de Sensidubte on anteriorment es conegueren en les jams sessions que feien al Juanita, Soul Fingers tocaba en The Goofish una banda on feien moltes version del mon del reggae i Rudie Bam Bam venia d'una banda de reggae que tenia en proiecte.

-Quin material teniu editat fins ara? 
Hem gravat el nostre primer treball. Es titularà “The Time Is Now”. Un EP en format de 7” que prompte vora la llum. No puc contarte més coses sobre aquest tema, tindràs que esperar un parell de mesos.


-En quin estil concret us mogueu dins la música jamaicana?Començarem el projecte en l'intenció de fer Ska/Jazz i 2Tone. Fou la introducció de Rudie Bam Bam qui ens va introduir de fer algunes versions d'Early reggae. Vegerem que la banda es sentia comoda dintre d'eixe estil i varem decidir seguir eixa línea. Les influencies del Soul, el R&B, R&R i el Funk tambe estàn prou presents en la musicalitat d'Offbeaters, per això definir el nostre estil com a Early Reggae no seria adecuat. Nosaltres fem Reggae, Cucacus i Chaca Chacas.

-Quina es la tematica de les vostres lletres?
La música es un art que enrequeix la cultura. I qué es el art, sino una manera de plasmar allò que tens a dintre, les nostres lletres van des de les resaques mes destructives fins a l'amor sense etiquetes.
En Offbeaters sempre em recolçat les causes vinculades a la llibertat en tots els seus colors i formes, es difícil fer una cançò i no parlar de les inquietuts socials, i mes quan estem vivint un temps d'agitaciò.Parlem d'allò que ens preocupa però tambè parlem d'allò que ens fa feliços.
-Com esteu de directes, conteu una mica amb qui haveu tocat fins ara.
Des de els nostres inicis ja començarema a donarli de valent, el nostre primer concert el ferem al Mascota Ska Fest on actuarem amb Begoña Bang Matu. A continuacio vingueren Ki Sap, Smooth Beans, Red Soul Comunity, Mr.T-Bone, The Toasters, Contraempo, BKS, The Kinky Coo Coo's, El festival internacional del Rototom que hi havia un cartell molt extens, New York Ska Jazz Esemble, Dakidarria, Transilvanians...Proximament ens espera compartir esenari amb bandes de renom com son Caroloregians & Mr.T.bone que tindra data el 26 d'octubre al Black Note i amb The Aggrolites que sera el dia 17 de novembre a la sala El Loco.No se si em deixe alguna però eixes son les que recorde.

-Quines versions feu als vostres directe?
Als nostres directes es poden trobar versions dels clasics de tota la vida com la de "The harder they come" de Jimmy Cliff, "Queen of the world" de Claudette, tambe es poden escoltar adaptacions al reggae com una versio de The Clash o de los Salvajes.Hui en dia estem per fer version daltres estils i adaptarles al reggae que agafar temes classicsNo preguntes perquè, som aixi.

-Quin es el futur inmediat de la banda? 
Dons ara mateix fer que el nou baixista s'aprenga les canços. A continuaciò preparar els directes que tenim a la vista i traure l'EP, que això sera un altre motiu per entrevistarnos.


-Per ultim 3 discos que us han marcat les vostres vides.
Com be sabràs els inicis d'alguns de nosaltres foren molt punkys i hui en dia encara tenim les espurnes d'aquells temps, per aixo el primer disc que marca una epoca fou el "Never Mind The Bollocks here's" the Sex Pistols.

En segon lloc dire el "Funky Kingston" dels Toots and the Maytals. No podiem deixar de ballar amb el "Monkey man", "Pressure Drop", el "Funky Kingston"...
Per últim et tinc que dir el "Foundation Ska" de els The Skatalites. Amb aquesta banda descobrírem el SKA i el principi de l'atracció per la musica jamaicana.
Aquesta última pregunta a sigut difícil, han passat tants discos, tantes bandes, tants géneres, tantes modes... El Punk, El Oi!, el R&R, R&B, Soul, Funk, el Heavy... No sols el reggae ens ha marcat, però eixos tres discos i eixes tres bandes si que han marcat una  trallectoria. 

Gràcies a l'Allnigther Produccions per aquesta entrevista. Una forta abraçada!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew