VEDA BROWN & JUDY CLAY Private Numbers


VEDA BROWN & JUDY CLAY
Private Numbers, 1993
Stax Records
Soul
Private Numbers es un disc recopilatori que feia temps volia incloure a l'apartat de discos recomanables, ja que es una forma d'accedir al llegat de dues aritstes, que potser no siguen de les més populars, però que no deixen de tindre un bon grapat de bones cançons i aquest recopilatori es bona mostra d'això.

Aquesta selecció data de l’any 1993 i reuneix la majoria de gravacions en solitari de Judy Clay i Veda Brown editades per Stax a finals dels anys 60 en el cas de Clay  i principis dels 70 en el cas de Brown. Judy Clay, voalista de veu potent, pasà a endinsar-se a les profunditats del Soul als 60, deixant constancia de la seva fantastica veu als segells Ember, Lavette, Scepter i Atlàntic. També va treballar com a corista per noms pròpis del Soul com Wilson Pickett, Areta franklin, Solomon Burke i Ray Charles. Un dels seus majors exits va estar  el single Private Number que dona nom a aquest recopilatori, i que es feia companyar  per William Bell.

En el cas de Brown, cantant de veu més dolça, l’exit li va arrivar a principis dels anys 70, després de deixar la banda The Decisions, quan va signar per Stax l’any 1971 on va encadenar una serie d’exits.

El disc recopilatori esta format de 18 talls del millor soul, els 10 primers a carrec de Judy Clay on 4 d’ells va acompanyada a les veus per William Belll i els 8 següents son propietat de  Veda Brown en solitari.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew