DAVID HILLYARD & THE ROCKSTEADY 7 actuaràn a València el proxím 3 de Gener



David Hillyard, saxofonista tenor i soprà es un dels grans innovadors de l’escena ska estadounidense. Junt a  The Rocksteady 7, fan una barretja de ritmes, on sons com el roots es fusionen amb improvisacions de jazz .

David Hillyard porta 20 anys rodant pels escenaris de tot el món. Amb 17 anys ja tocava amb The Donkey Show, una de ls bandes pioneres del ska a California. Més tard formà part del grup Hepcat una de les bandes més notables i amb més qualitat de la decada dels 90. També ha actuat amb altres bandes d’Ska com Stubborn All-Stars i Skinner Box; ademés d’artistes de reggae com Cornell Campbell, Congo ‘Ashanti’ Roy i Johnny Osbourne; músics de jazz com Roy Campbell; músicos de blues como Simon Chardiet; cantants de soul como Archie Bell (“Do the Tighten Up"); punkrockers como Rancid ; i inclús amb el basc Fermín Muguruza a la banda Balazalak.

Però si David Hillyard es conegut, es sobretot pel seu pas per les files de The Slackers amb els que porta 10 gravacions i han efectuat més de 1000 concerts. arreu del món.

A través d’aquestes experiències David ha desenvolupat un estil únic, fent una barretja de cálides tonalitats entre Roland Alphonso i Tommy McCook, y los estridents udols de John Coltrane, el honking blues de King Curtis y el swing de Ben Webster, Lester Young i Coleman Hawkins. “Hillyard sap tocar” així el describien a la ravista Jazziz

La
seva banda, The Rocksteady 7, es un canviant col.lectiu de músics entre els que figuren alguns dels milllors instrumentistes de Nova York, com el veterà i percusionista Larry McDonald, qui començà la seva carrera amb Carlos Malcolm & His Afro Jamaicans Rhythm als mateixos inicis de l’Ska participant en temes classics del gènere com Cherry Oh Baby, Funky Kingston i Rivers of Babylon. 

El pròxim 3 de gener David Hillyard & The rocksteady 7visitaràn la ciutat de València acompanyats dels valencians The Old Fashioned, sense dubte un gran concert per començar l'any amb energies renovades.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew