MODERNISME ABORIGEN de la ma dels SELECTORS BADABADOC


Sota el nom de Modernisme Aborigen es troben una serie de recopilatoris (cinc volums fins ara) que recullen un bon grapat de cançons, les quals podriem nomenar com la cara B d'una generació.  Si parlem dels anys 60 i música feta en català potser a tothom els vinga a la ment les figures més representatives de la nova cançò, Raimón, Lluis Llach... però lo cert es que va existir una generació d'artistes a banda que va importar els generes de moda a les illes britaniques o als Estat Units d'America, Pop, -rhythm blues, rock, garatge, jazz i bossanova en català feien ballar un sector de la joventut de l'epoca.

Els Selectors Badabadoc son una colla de músics col.leccionistes d'aquest gènere, d'aquesta mena de cara B de la decada dels 60, al darrere tenen anys de recerca i captura de vinils a botigues de segona mà,  fires de discos, portals digitals de compra i venda i empeny en no deixar caure en  l'oblit  aquests pioners del pop en català,  enamorats de la sonoritat i la modernitat de les seves gravacions.

La flama ha anat creixent arrel del proselitisme a blogs especialitzats, la distribució mà a mà de recopilatoris casolans, concerts  i sessions de punxa-discos, en definitiva trobades esporadiques que reben el nom d'Aplecs Modernistes, confluència oberta a tothom on tenint la música com a maxim exponent, es congueguen un  bon nombre de seguidors i col.leccionistes, no només del pop seixanter català, sino de l'escena sixtie i modernista en general, barrejant l'estima a la música dels anys 60 i el compromís de no deixar caure en l'oblit una part de la cultura musical feta en català, en definitva de l'estima cap a la cultura d'un país.

El Senia, El Segrià, Vallés, Barcelonés, El Roselló, Baix Vinalopó o L'Horta recentment son algunes de les comarques que han cel.lebrat amb exit algún d'aquestos Aplecs, ademés d'altres comarques  que tenen previst afegir-se al llistat com El Camp de Morvedre on  l'Allnighter tindrà molt a veure i del que informarem al seu moment.

Pots aconseguir algun dels recopilatoris del Modernisme Aborigen a la botiga Breakaway a l'apartat de música
Blogs relacionats: 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew