Nou disc i nova gira dels BRIGHTON 64 "Esta vez va en serio"

De bandes que tornen després de molts anys hi han moltes, però que tornen negant-se a viure del pasat, donant vida a un nou treball i que ademés aquest treball siga digne de les millors crítiques, potser no hi han tantes. Aquest es el cas del germans Gil i la resta de membres de Brighton 64 amb la seva formació  original al complet.
Després d'una gira per cel.lebrar el 30 aniversari de la banda, on van ser aclamats de manera meritòria, el grup mod català per excel.lencia sorprenia a tothom amb un nou treball d'estudi, on s'enregistraven temes nous i antics que mai veren la llum. Així doncs aprofitem per fer un xicotet repàs a la història d'aquesta mítica banda barcelonesa.



L'any 1981 Ricardo Gil, més conegut com Ricky tornava d'un viatge d'estudis d'Anglaterra, més concretament de la capital, Londres, ciutat on es vivia en aquell moment una nova explosió del moviment mod, amb un revival de bandes pop influènciades pel R&B dels anys 60 per una banda i l'inflència del punk per l'altre costat.
Marcat per el que es vivia a la capital britanica Ricky aconsegueix juntar al seu germà Albert Gil amb la guitarra rítmica,  Dani a la solista i Toni a la bateria qui sustituia en el seu lloc a Quimo, Brighton 64 començava a rodar per la seva ciutat, donat els seus primers concerts a llocs com el bar Boira o la Sala Cibeles, culminant aquesta etapa amb un directe al programa de TVE "Musical Express".

En abril del 83 Ricky es fa carrec de les veus, Dani Paradell deixa la banda i s'incorpora Carles a la guitarra solista, així arrivaria la primera gravació "Barcelona Blues" un maxi-single de 4 temes editat per Flor Y Nata Records, malgrat la deficient qualitat de la gravació, la banda rep el suport majoritari del públic i el treball es ven de forma fantastica.
Arriven els canvis de formació moment que aprofiten els germans Gil per crear un projecte paral.lel Los Novios, una doble vida en forma de banda d'ona after-punk amb veu femenina, mentres un nou treball dels Brighton 64 veia la llum, un single compost dels temes “Deja de tocar a mi chica” i “No volverán”,  moment que aprofiten per presentarse  fora de l'estat, debutant així a Roma (Italia)

Després d'un temps marcat per la inestabilitat de la banda, aquesta reapareix amb Tino Pebralbo com a bateria estable, gravant  el seu primer album de llarga durada, "Haz el amor" editat per Twins, així fins 1986 on editen el maxi single "La casa de la bomba" amb la multinacional EMI, treball precendent al seu segon àlbum "El problema es la edad". Malgrat la consolidació de la banda i l'exit de públic, les espectatives de la multinacional eren dificils de cumplir, per no dir exagerades, qui esperaven més vendes de vinils que no arrivarien, així doncs a finals de 1987 la banda abandona EMI. Fet que marca la fi de la banda deixant pas  a una nova aventura dels germans Gil, en un principi amb la banda Brigatones i mes tard amb Matamala que duraria fins l'any 2000, moment en que Ricky i Albert emprenen camins diferents, pasant Albert a crear el grup Chest, encara que al temps tornarien a retrobarse amb Top Models, banda paral.lela a Matamala.
Pero la capacitat de creació i superació no acaba ací i el germans Gil s'aventuren en l'edició i distribució musical montant el seu propi segell Al.leluia Records, predecessor de Bip Bip Records.

De Brighton 64 només quedava les re-edicions i recopilatoris que els germans Gil editaven aprofitant el seu propi segell, algun concert puntual i poc més, fins l'any 2011, on els Brighton 64 es retroben amb el seu públic dins una gira que reuneix a la formació original per conmemorar el 30 aniversari de la banda. Després d'uns mesos apartats dels escenari i consequència d'aquest retrobament a finals del 2012 veu la llum un nou treball "Esta vez va en serio" de la ma de B-Core, un àlbum compost de noves cançons junt revisions de vells temes que mai veren la llum, dos d'ells cantats en català i una versió del "Just can't go to sleep" de The Kinks, resultat un disc esplèndid de power pop, Garage i Mod Revival, inmillorable excusa per tornar de nou a fer carretera i rodar pels escenaris de tot arreu i per als seguidors de la banda una nova oportunitat de gaudir del directe d'aquest mítica banda. 


Primeres dates confirmades:

8/2/2013 Sala Zero, Tarragona
22/2/2013 Music Hall, Barcelona
6/4/2013 Café del Teatre, Lleida
13/4/2013 Sala El Loco, València


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew