A la cabina de l'ALLNIGHTER... AGUSTÍ ROCAMORA

Afincat els darrers mesos a Nova York, aquest il.licità porta més de 25 anys d'activisme modernista, ha pasetjat la seva maleta per infinitat de llocs durant tot aquest temps i ha conegut en persona a gent com Solomon Burke o Georgie Fame, l'Agustí ho te clar "Working class i Smart fins per anar a pel pa" ens acostem a l'Agustí Rocamora per coneixer més de prop la seva faceta com Pd.


- Quants anys portes mostrant la teva música al món? quina va ser la primera vegada i on?
Quan era una criatura mon germà gran montava festetes amb els seus amics i amigues a un local propietat de la nostra família, i jo ja els fèia de Dj. "Que punxe el nen!" dèien els seus amics, i així ells podien dedicar-se al noble art d'enrotllar-s'hi. Erem a finals dels anys 70 i jo tenia 11-12 anyets. Punxava música disco de l'època, i allí se'm despertà el cuquet, per punxar vull dir, perque per la música és innat. Oficialment, el 1995 al Pub Centre Ciutat de la meva ciutat, Elx. Aquest Pub ja no existeix. Llavors punxava British Rhythm and Blues i Garatge. Després per als Mods de la city, i a partir d'ahí ja vaig començar a eixir fóra.

- Quin o quins formats de reproducció prefereixes a les teves sessions?
Vinils gairebé sempre de 45 rpm i ocasionalment de 33 rpm sobre dos plats. Es qué existeix un altre format?

- Quin es l'estil principal a les teves punxades? es l'únic o també t'introdueixes en altres terrenys?
Majoritàriament Northern Soul o si voleu, sixties rare Soul amb gotes de Rhythm and Blues negre, Mod Jazz, Ska i sons llatins. En el cas dels sons llatins, darrerament les gotes s'estàn convertint en tot un ruixat. M'apassionen cada cop més, i com més 'racialment hispànics' millor, arribant no només al Latin Soul ó Boogaloo sino també a la Cumbia, la Descarga, el Jala Jala, Guaracha, Mambo, etc... No sempre puc posar aixó. Depén del públic. Puntualment vaig fer a principis d'aquest segle alguns sets de Modern Soul 70's, però ara ja no. Més sovint, en ocasions punxe sets de Freakbeat, Garatge i Psych, però només en ocasions, donat que on visc hi ha una bona colla de seguidors d'aquests sons i a mi també m'agraden, però per a ballar, el que es diu per a ballar, res com el Soul.

-Quina ha sigut l'experiència més significativa o el millor record de tots aquestos anys?
Només una? Un munt de viatges, l'ùltim de dos mesos a New York buscant discos, llibres i indrets mítics com l'Apollo, el Blue Note, el Minton... moltíssimes allnighters, weekends, experiències, música de la qual enamorar-se, una gran quantitat de gent interessant a nivell estatal, europeu i diria que planetari, alguns d'ells amics per a tota la vida. I conèixer en persona a Solomon Burke, Martha Reeves, Tommy Hunt, Maxine Brown, PP Arnold, Kim Weston, Duke Vin, Roy Ellis, Brian Auger, Georgie Fame, The Remains, Sky Saxon i un inacabable etcètera.

-Quines han estat les teves últimes adquisicions i que estas desitjant mostrar al món?
Encara no han sonat, pel motiu que sigui, als meus sets, tenint els discos:
-Alfonso Carlos Santisteban.- "Un momento más" de l'EP 'Bossa 68. Sintonía.
- Horace Silver Quintet.- Sister Sadie. sg Blue Note
-The Orlons.- Them Terrible boots. sg. Cameo.
-Bobbie Gentry.- Mississippi Delta. sg. Capitol.
-R. Dean Taylor.- Back street. sg. Tamla Motown.
Arribat a aquest punt, m'interessa aclarir qué mai pague barbaritats per cap disc. No entre en questions ètiques, ni jutje ningú, senzillament dic que jo sóc un "working class kid" que no pot pagar 600 € a una subhasta d'ebay, per no dir que preferesc mil vegades el vell sistema d'embrutar-se els ditets a qualsevol 'mercadillo' de poble, diumenges de matí, rastrets o botigueta de segona mà a entrar en e-bay. De fet només he comprat a e-bay ¡una! vegada, ho podeu creure o no. Així he construit la meua col.lecció i haig de dir, qué ben orgullós estic, d'ella.

-Top five, 5 temes per a cada moment de la nit
Per últim. Ahí va el meu Top 5 segons les circumstàncies, que podria canviar demà radicalment. Però aixó seria demà.

Per començar la festa.. 
Maynard Ferguson.- L-Dopa sg. CBS.
Per calfar l’ambient... 
Etta James.- Security. sg. Cadet.
Per mantindre el foc viu...
George Green con los Batangas.- El Dongo Dongo. ep. Berta.
El colofó... 
Proud as Punch´- If you look into my eyes. sg. Stax.
L’acomiadament...
Bobby Paris.- I walked away. sg. Capitol.
L'acomiadament bis (ara si que marxem de veritat, noies): Eddie Holman.- Hey there lonely girl. sg. abc.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew