Los Glosters a "Gritos"


Resulta molt satisfactori que un artista done un impuls creatiu a la seva obra i trenque amb el continuisme del seu treball sense perdre, però, l'esència que el distingeix. No es tasca gens fàcil però si s'aconsegueix tan lloable propósit, com es el cas del nou Ep de Los Glosters, es normal que s'establisca una gran empatia amb el seu públic i, d'aquesta manera, el creador faça acopi de la suficient autoconfiança com per a continuar endavant amb reforçada il.lusió. No es la primera vegada que aquesta banda tarraconense aconsegueix donar un impuls a la seva trajectoria, amb noves propostes originals, pero en aquesta ocasió, el resultat final es tan especial como fascinant. 

Els tarraconenses Glosters acaben d'editar amb la discográfica almeriense, Clifford Records, el seu més recient treball sota el nom genéric de “Gritos” (2013), títul d'una de les quatre cançons de  facturació pròpia que s'inclouen en aquest fantástic vinil de pop amb arrels sixties. Els altres tres temes son “Club Ye Ye”, “Vestida de Negro” i “Te quiero” ademés inclou un códig per a la seva descarrega digital amb un tema extra “Chicas”. Han comptat amb col.laboracions musicals de luxe a carrrec de les cantants Aya Sima i Adriana Prunell de The Pepper Pots, el musicóleg Radiolux Franky i els guitarristes Chus Cano i Juan Zarppa, de fet en l'estudi da'quests últims han estat gravat aquestes brillants noves cançons.

Los Glosters es van formar a la ciutat de Tarragona en 1997, a partir de la disolució d'un grup predecessor, Els Pirats. Están formats actualmente por Puri Pedrola (baix), Evan Dedes (batería i veus), Héctor Mir (órgan i veus), Ramón Cuenca (veu), Miguel Zanón (guitarra) i Carlos García (guitarra i veus). Després d'alguns concerts i recopilatoris més un Ep inicial, en 2002 trauen el seu primer treball amb títul homónim amb el segell Animal Records. La discográfica Flor i Nata edita els seus següents discs. L'Ep “Escucha!” veu la llum en 2005, any en que inicien una fructífera relació musical amb els estudis de La Cocina de Juan Zarppa a Tarragona. D'allí eixirà un altre Ep amb el nom “Octubre” a primers de 2006. L'any següent, 2007, celebren la seva primera década amb un LP amb nom “ La Boîte ”que Flor y Nata converteix en un Cd de temes nous i selecció de grans éxits. L'any 2008 actuaven a Liverpool dins el prestigiós festival IPO, i en 2009 publiquen "Canciones" a finals de 2011, presentaven un 10” editat por Clifford Records amb el nom de “Discos Olvidados”. 

Amb aquest nou treball, Los Glosters han donat un pas més enllá en la seva impresionant trajectòria artística. Es tracta, sense cap tipus de dubte, del seu millor disc fins a la data, decorat con un artwork excelent a carrec d'Isaac Negrié i un gran treball fotográfic de Sansa. El seu nou Ep “Gritos” es imaginatiu i emocionant. Per una banda conté els seus milllors recursos musicals, que conformen el seu identificable estil, i per una altra, afegeix nombrosos detalls de qualitat extrets de l'ampli ventall del rock and roll, ja siga en forma de beat, ie ie, “garage”, pop, psicodelia, freakbeat, entre altres. 

Els "crits" de Los Glosters s'escolten millor que mai amb una grabació excelent en la que sobreix una secció rítmica impecable de baix i bateria, unas melodies encantadores, una veu solista convincent, i uns contundents riffs de guitarra recolçats per un poderós órgan.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew