The Beatles van de Reggae (Part II)

Segona entrega de covers de la banda dels quatre de Liverpool en clau de reggae, si vols donar una ullada a l'article que precedeix aquesta segona part només et cal que piques al següent enllaç The beatles van de reggae part I i recordar-vos que la majoria d'aquestos temes els pots trobar a la caixa editada per Trojan Records l'any 2005 sota el nom de The Beatles Reggae Tribute.




JOHN HOLT - "I WILL"
Obrim aquesta segona entrega amb el meravellós John Holt que visitava no fa moltes setmanes terres castellonenques amb motiu de la darrera edició del festival de Reggae Rototom a la ciutat de Benicassim. El tema "I Will" que el gran Holt incuia al seu disc "2000 Volts of holt" l'any 1976. la otiginal data de l'any 1968 i va estar inclosa a l'àlbum que els de Liverpool editaren al seu disc homònim, també conegut com "The White album".




DOBBY DOBSON - "CARRY THATH WEIGHT"
Amb aquesta versió Dobby Dobson o "The Loving Pauper" com era conegut, trencava una mica amb el seu esterotip de cantant de cançons romantiques i d'enamoraments, potser seria la versió dels beatles que ningú esperava d'ell. Lo cert es que el cantant i productor de Kingston la brodava, donant-li un ritme sincopat, acompanyat per la banda de Gladdy Anderson (Gladdy's All Stars) qui li dona la covertura perfecta i necessaria a la potent veu de Dobson. El tema es va gravar l'any 1971 i la versió original dels Beatles forma part de l'àlbum "Abbey Road" de l'any 1969.




KEN BOOTHE - "MY LOVE"
Ken Booth o "Mr Rocksteady" aquell nen de Denham Town (Kingston) que va ser veí de Stranger Cole i que als seus inicis es feia acompanyar de bandes com The Soul Vendors o el mateixos Wailers el jove Ken escollia el tema "My Love" propietat de Paul McCartney i que l'anglés va llançar en solitari l'any 1973 amb la banda The Wings, en el cas del tema de Boothe destaca la veu caliida del cantant sobre una secció de vents fantastica que donen més melodia si cap a la cançò, tot sota la supervisió de l'organista i productor Lloyd Charmers.




KING KOUCHI & THE TECHNIQUES - "SHOW ME YOUR MOTION (WORLD WITHOUT LOVE"
Cover de l'any 1972 al més pur estil dels Deejays Jamaicans, es a dir  el tema "World Without Emotion" dels Beatles sonant per part dels Techniques  com a base i el Dj King Kouchi cantant o parlant per damunt de la base, el que es coneix com Toasting. El tema original es va llançar en format 7" l'any 1964 però no pels de Loverpool, malgrat que el tema va ser escrit per Lennon i McCartney la van gravar els cantants Peter & Gordon que van aconsegir ser numero 1 a les llistes de vendes a les illes britaniques.





ALTON ELLIS - "AND I LOVE HER"
Per finalizar aquesta segona entrega de Reggae, Ska i Rocksteady de versions dels Beatles ho fem amb un altre nom propi del Rocksteady, el senyor Alton Ellis qui amb una elegància suprema  i una veu exquisita desenvolupa una versió del tema "And I love her" que els quatre de Mersey gravarien l'any 1964 i que aniria inclós al seu disc "A Hard Day's Night" curiosament la versió de Ellis es de l'any 1981, el que demostra la qualitat i el bon fer del cantant pasats els anys.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew