5é MOD SUMMER PARTY. Les bandes

Fa uns dies entrevistavem a Los Disparos, una de les bandes que actuaràn a la cinquena edició del Mod Summer Party d'Alacant els pròxim cap de setmana del 15-16 d'agost, els madrilenys no estaràn sols a l'hora de posar la música en directe a l'event alacantí, així doncs la banda de power pop i mod revival compartirà cartell amb altres bandes, com son els autoctons Paisley Express o la banda de Soul The Lucilles, qui actaràn per partida doble i en diferent format, com a banda i com a trio de soul jazz encapçalats per la fantàstica veu de Lucille Hurt.

Los Disparos
De Los Disparos no hi ha molt a dir que no haguem parlat o que ells mateixos no ens hagen explicat, ho resumirem en que son una banda de power pop i mod revival formada a principis de 2013, que encara que la banda esta ubicada a Madrid, només un dels seus membres es natural de la capital castellana. La banda es troba a punt d'editar el seu primer treball amb el segell Clifford Records, el mateix segell que edita a bandes com Mutagenicos o els tarraconins Los Glosters.

Continuem amb el repàs a les bandes amb els alacantins Paisley Express, la banda de casa podriem dir. Dels Paisley no tenim moltes referències, pero sabem que son una banda amb influència de R&B, garatge rock, altres herbes conreades als anys 60s. Aquets va neixer a finals de febrer d'aquest mateix any, i conten que la febra mod la porten tan a dintre que tenen com a base d'operacions el garaig d'un dels membres a Elx(Baix Vinalopó), tot envoltats d'escuters plenes d'espills.

Paisley Express
La història de la banda comença així Watson, peça clau en l'organització del MSP i Steve tenien al cap des de feia temps la formació d'una banda i necessitavem unir les seves forces per poder portar a terme un projecte en comú i necessari a les seves ganes de diversió amb carácter modernista. Aquest parell s'uneix a principis d'any Richard Alun, Gal.lés com Steve i un il.icità, Alex Román, i així doncs és com es completa la formació de Paisley Express
Conten els més vells de la zona que arriben al MSP amb molta força per deleitar al respectable amb un seguit d'himnes mod & sixties, la seva formació basa la seva música en l'escena Rythm and Blues, british dels 60 a Anglaterra, omplint el seu repertori de versions de bandes míticas com The Kinks, The Who, Yardbirds (ahi es res)així com composicions propies.
Com a noticia d'ultima hora ens han informat que s'afegit a la banda el guitarra J.T. Prewit, per acabar d'arrodonir el so de la banda.

Finalment arribem a The Lucilles banda madrilenya de Soul i R&B de anyenc, encapçalada per la model i cantante mexicana Lucille Hurt. El grup pren forma amb la participació de l'experimentat músic Aldo Cavaleiro, aficionat a la música negra i al rock&roll. Ambdos traballaren junts al projecte “Original 60’s Soul”, on van actualitzar el so de l'época daurada del soul. Al temps es van afegir al duet un bon grapats de músics experimentats els quals van acabar per completar la formació de The Lucilles, nom que resulta un homenatje a un dels temes preferits de Little Richard per la cantant. cantante.

Lucille Jazz Trio
Actualment formen una potent banda de rhythm&soul que homenatja a les seves actuacions a grans de la música negra –Otis Redding, Aretha Franklin, James Brown, Etta James, Tina Turner, Sam Cooke, Jackie Wilson …–, en un repertori ple de versions però també de tems propis. The Lucilles sigueix l'estela oberta per Joss Stone, James Hunter, Esperanza Spalding, Eli Paperboy Reed o la mateixa Amy Winehouse, fent una reinvenció actual del soul clàssic.

I per finalitzar del tot Lucille Jazz Trio, recolçada pel baixista i el teclat de la seva banda, Lucille Hurt Jazz Trío explren vells estándars del repertorio jazzístic i s'introdueixen en temes més desconeguts per al gran públic. Una sesión musical plena de sensibilitat, classe i elegància. Crec que no fa falta dir més.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew