"OH WHEN THE SANTS" a la teva ràdio

Què pot fer fa un castellonec a Barcelona per matar el temps? doncs molt clar, un programa de ràdio, parlem amb l'Enric Sendra, organitzador de diversos events relacionats amb l'escena modernista i jamaicana a la seva ciutat, Castelló, i ara empenyat en infectar la ciutat de Barcelona dels sons de banús a través de les ones, des del  barri de Sants...




- Qui forma el “Oh when the sants"? Quan de temps porteu a les ones?
Oh When The Sants el dirigisc jo, Enric Sendra, únicament. Compte amb la col·laboració de Pol Cid, com a tècnic de so, però el programa és un projecte personal. Portem poc més de mes i mig en antena intentant fent-nos un lloc en l’escena de la música afroamericana. El tema és que porte un temps vivint a Barcelona (sóc de Castelló) i necessitava un espai on poder desfogar-me de la rutina i fer allò que més m’agrada, compartir la música que escolte.

- En quin tipus de radio emitiu? 
El programa s’emet a l’emissora Ona de Sants-Montjuïc, al 94.6 de la FM a Barcelona Ciutat i a www.onadesants.cat a través de la xarxa. L’emissora és un projecte de ràdio alternativa que porta més de trenta anys en emissions al barri de Sants. És un projecte totalment autogestionat que funciona gràcies a la voluntat dels veïns i dels comerços de la zona.

- Penses acompanyar algún altre tipus d'activitat músical ambel programa de ràdio, es a dir punxades, concerts...? 
Com acabe de començar actualment només em dedique a dissenyar la programació de l’espai radiofònic. Encara així, a banda de la ràdio, coorganitze dos projectes a la meua ciutat: el club bimensual Silk N’ Soul, amb el meu amic Marc Faith, i el Rhythm & Beach Mod n’ Sixties Weekender que celebrem anualment. En aquestos events sí que participe amb la meva selecció musical.

- Quins estils sonen al programa?
Soul, Rhythm & Blues i Jazz principalment. A més, acostume a incloure temes de Latin, Boogaloo, Funk i Jamaicà en alguns programes. Tot depèn del fil conductor del programa.

- Quin es el format del programa? 
La idea és agafar un tema i explotar-lo al màxim. Per tant, el format és divers i per a res tancat. Hem fet sessions d’estils concrets, monogràfics d’artistes, entrevistes... També m’agraden molt les curiositats de les bandes i dels cantants.. Per tant, intente fer-ho entretingut i fugir de la teoria clàssica que ens pot oferir qualsevol enciclòpedia musical.

- I en quin format reproduiu la música, aprofiteu les noves tecnologies o busqueu un so més original?
Els recursos són limitats a l’espai. Aleshores hem d’utilitzar bastant les noves tecnologies per que tot ‘rode’. Encara així sempre seleccione la música a partir de gravacions del seu format original: el Vinil.

-Per últim un top 5 del programa dels temes que no deurien faltar en l'últim programa de radio si aquest 31 de desembre s'acabara el món?
Si l’apocalipsi arriba per a cap d’any... seria difícil... que Sam Cooke ens pille confessats...
Allà va:
The Majors - A Wonderful Dream (Imperial)
The Mohawks - The Champ (Pama)
Jackie Edwards - I Must Go Back (Horse-Trojan)
Ray Charles - I Don’t Need No Doctor (ABC)
Bobby Moore’s Rhythm Aces - Go Ahead And Burn (Checker)


- On  podem escoltar o descarregar-nos els podcasts?
Tenim un bloc del programa: www.ohwhenthesants.blogspot.com on recopilem els programes amb les playlist. També acabe d’obrir un mixcloud perquè siga més fàcil fer el seguiment per als oients: http://www.mixcloud.com/OhWhenTheSants/

- Des de l'Allnighter et desitjem molta sort amb el programa.
Gràcies per l’entrevista, Salut i Modernisme



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew