Una altra manera de fer ràdio... NORTHERN CLOT



- Qui forma el Northern Clot? quan de temps porteu a les ones?
Radio Northern Clot és un programa dirigit per en Joan Pernil.
A la taula de só hi tenim al Javi López; La veu de capçalera és de l’Enric Casanovas. Les il·lustracions son de la Coral. Fa 3 mesos que vaig formar aquest equip de treball i de moment funciona com un bon engrenatge.

 - En quin tipus de ràdio emitiu? 
Aquesta original proposta de càpsules radiofòniques combinen la conversa sobre temes variats amb una acurada selecció musical. El programa s’emet un cop al mes en format ‘podcast’ que podeu anar trobant de manera endreçada i ordenada al nostre Mixcloud.

- Feu algun altre tipus d'activitat relacionada amb la ràdio? 
Abans de començar Radio Northern Clot vam posar en marxa al Centre Cultural de la Farinera el ‘Primer Cicle Northern Clot’; va ser una jornada d’activitats culturals relacionades amb els origens de l’escena Mod i del nostre llegat cultural català. Aquesta nova temporada seguirem oferint el bo i millor l’últim cap de setmana de cada mes al Beat-Clot amb música en directe, grups, dj’s i go-go’s.

- Quins estils sonen al programa?
Soul, Funk, Rare Groove, Modern Jazz, Sunshine Pop (…) També acostumem a incloure dins el programa diàlegs de reconegudes películes, brots de surrealisme sonor i comèdia. Tenim més ‘salsa’ que el tomàquet!

- Quin es el format habitual del programa? 
El format de programa és molt divers. Nosaltres no som dels que agafem un estil músical i l’estirem fins a aburrir. Per tant, a cada programa ho intentem fer l’ho més entretingut, original i genuí possible. El nostre discurs sempre el vertebrem entre paraules i cançons.

- En quin format reproduïu la música, aprofiteu les noves tecnologies o busqueu un so més original?
Després de gairebé 17 anys dedicats a tocar en grups de música i a viatjar per aquí i per allà, he conseguit emmagatzemar a l’estudi molts trastos i reproductors de música de tot tipus. Análogics, digitals, hi-fi, low-fi, d’agulla, amb piles i sense. Sempre prioritzem la música a partir de gravacións en el seu format original, majoritariament en vinil.

- Per últim un top 5  del programa amb els temés que no deurien faltar al millor programa fet en la història de la ràdio?

Cliff Nobles – The Horse
Jackson Sisters – I believe in Miracles
Joe Bataan – Gipsy Woman
Randa & The Soul Kingdom – Feel it in Your Soul
Stereoskope Jerk Explosion - Bumblebee

- Ón ens podem escoltar o descarregar els podcasts?
Trobareu tots els programes sempre en format podcast. Uns podcasts endreçats, nets i polits que anem penjant puntualment al nostre Mixcloud. També ens podeu seguir i estar informats de les nostres activitats a través de la red social Facebook.

Mixcloud: http://www.mixcloud.com/NorthernClot/
Facebook: https://www.facebook.com/northernclot


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew