EL CLUB DE LA SÍNCOPA, una nit de Jazz Dance a Barcelona


El jazz dance te els seus origens a finals dels seixanta quan als clubs de música negra de Londres i altres grans ciutats es punxava soul contempori i on de mica en mica els selectors anaven introduint la vessant més ballable del Jazz. Així doncs la cosa va evolucionar fins al punt d'introduir el jazz funk, disco, jazz dels setanta... Fins q finalment es consolida una escena prou important de jazz funk.
Aquesta escena estava protagonitzada majoritariament per xics negres, a diferencia del Northern Soul. I de ballarins  molt profesionals. Als vuitanta neix l'acid jazz, estil amb el que es va mesclar durant un temps. Una vegada pasada aquesta época daurada, molts pocs van ser els que van continuar amb el jazz dance, gent com Perry Louis.
I aixi fins els nostres dies quan salta a Europa des de Perpinyà conexió illes britàniques, gracies a Jeff The Fish, parlem del Jazzcotech que va tindre llloc ara fa uns mesos a la ciutat del Roselló. En uns dies tindrem la prova  prova de foc a Barcelona on tindrà lloc EL CLUB DE LOS SIN COPA, un event similar al Jazzcotech que servirà per promocionar i consolidar la cita de Perpinyà per  aquest any, i perquè no intentar obrir cami a la ciutat de Barcelona.

Una incursió a les catacumbes del Dingwalls a l'any 86 i de la Sala Monumental al 92. De Patrick Forge, Gilles Peterson i Dean Rudland. De l'espíritu de Talkin’ Loud, EastWest i Acid Jazz. Recuperar a Gene Ammons i a Donald Byrd, Dorothy Ashby, Roy Ayers i a Joyce. La repesca de la vessant ballable de Blue Note, Impulse o Verve. Estimar discos foscos plens llenos d'anima, feeling i perspicàcia. I ballar-los abans que l'amaneixer ens torne al gris tris, cimenter i diurn del carrer. Tot alllò en un club acollidor, un club amb el nom més adequat: El New Underground, un lloc confortable, amb bon so, parqué en la pista, història subcultural i allunyat del cercle turístic horribilis dels locals del centre.
El Club de la Síncopa ofereix una nit de JazzDance a Barcelona, amb el millor cartell posible: 
Perry Louis [UK] · ballarí, DJ fundador de Jazzcotech i referent de l'escena Jazz Dance de les illes britàniques, amb 25 anys de veterania, una colecció de més de 20.000 discos i cotitzat selector a clubs com Shiftless Shuffle, Right On, Messin’ Around i sessions que l'han portat a punxar per tot el planeta, des de Dinamarca fins al Japó.
Tot i això es vorà recolzat pels plats del New Undergrund per on també desfilaran: 
Jeff the Fish [UK/FR] agitador cultural, Dj i promotor del Jazzcotech International Weekend de Perpinyà
Genís Worksong [BCN]  coorganizador  DJ de les Cool Fingers Sessions i del Club Pilé 43.
Alberto Valle [BCN]  coorganizador de Le Clean Cut Weekender, periodista musical i presentador de El Aperitivo del Ritual de Ràdio Ciutat Vella (100.5 FM)


Perry Louis [UK] | Jeff The Fish [UK/ FR] | Genís Worksong [BCN] | Alberto Valle [BCN]
Divendres 10 d'abril | a partir de las 23h00 | New Underground Club
C/ de l’Aviació, 5 · les Corts Entrada: € 8






                             

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew