Entrevista a... LOS ALTRAGOS


- Qui son Los Altragos? presenteu-vos una mica, qui composa la banda actualment?
Los Altragos som tres fanàtics del r&r i els seus derivats, garatge, soul, r&b, beat, etc... i un amant de la música clàssica que cualla  entre nosaltres de puta mare. Enquant a la formació es la següent: Pascu canta i toca la guitarra, Rono cors i guitarra, David cors i bateria, Pepe Bronco cors i baix.

- Participen els membres de la banda en altres projectes relacionats amb la música a banda de Los Altragos?
No participem en res més, 100 % Altragos.

- Quins son els referents musicals de la banda?
Hi ha que viatjar als anys 60, pasar pels 70 i per supost fer aturada als 80.

- Teniu algún material editat o esteu a la feina?
Tenim 6 temes gravats dels quals quatre d'ells formaràn part del 7" que anem a traure en breu.

- Què ens podeu avançar d'aquest treball que vorà la llum en breu?
El treball es algo que teniem en ment feia molt de temps, després de barallar alguns estudis de gravació i escollir els temes a gravar, ens van decantar per a anar a Xixón (Asturies) als estudis Circo Perrotti i la veritat...van pegar al viu!! Alli contarem amb l'ajuda a la producció de Jorge Explosion, van ser 4 dies intensius de estudi, però el resultat supera les nostres expectatives. En quant a la edició i distribució, es molt difícil siguent el primer treball que alguna companyia ho edite a no ser que tingues un pelotaso, encara així hem rebut molt bones crítiques per part d'algunes discogràfiques i ens han deixat les portes obertes a futurs treballs. Així es que de moment aquest 7" ens encarregarem nosaltres mateixa de distribuir-lo.

- De que es composa el vostre directe, temes propis, versions, adaptacions...?
Es variat, però, podem dir que un 70% del repertori son temes própis i la resta versions portades al nuestre terreny.

- Encara que la base principal de la banda es el Garatje, després de vore el vostre directe diria que també hi ha molt de power pop o mod revival, estic en lo cert?
Es fàcil que es vejen pincellades d'altres estils, això es degut a la varietat de música que escoltem habitualment.

- Vosaltres sou de Betxí (La Plana), es incleïble com en una localitat tan xicoteta com s'ha pogut consolidar un festival com es el Sant Antoni Pop Festival, un event que per altra banda no es multitudinari, però que manté el seu públic fidel, es crea un ambient impresionant i que presenta un cartell que no te res que envejar altres festivals del gènere. Podriem dir que la història de Los Altragos va unida a la del festival? Com viviu cada any aquest concert, perque pel que vaig poder presenciar teniu un públic molt molt entregat.
Si, podem dir que Los Altargos i el SAPF tenen un mateix cor.  Des de uns mesos abans ja vivim per el festival, i  la veritat es que arribem molt justets de forces, però es el que hi ha, es lo que vam escollir amb molt d'orgullo, i com tu ben be dius, el vore a tota la gent entregada i a tope, doncs a partir d'ahí sobren les paraules.

Continuan amb la resposta aaquesta pregunta et diré que ací a Betxí, com en molts altres pobles,  doncs ja et pots imaginar, dins el meu puny caben tots als que els agrada aquest rotllo. Ara be... 6 ó 7 fanátics amb molta ilusió, treball, perseverància, actitut i molta, molta,  tossuderia son capaços de moure muntanyes. Això es el que intentem cada any i fins ara ens funciona be.

- Seguint amb el festival, l'any que ve es cel.lebra el desé aniversari, sense voler desvetllar res del que esdevindrà, amb quina banda vos agradaria compartir escenari per al desé aniversari?
La veritat es que encara estem en pla relax, amb la ment en blanc, però com que la llengua no te os i somiar ens agrada molt, seria fantàstic tocar amb els Sonics....buffff!!

- Per finalitzar un top ten de temes de que composarien el recopilatori dels recopilatoris cortesia de Los Altragos.

1 THE LYRES - How do you know??
2 THE CYNICS - Close to me
3 THE BUZZCOCKS - Ever fallen in love
4 THE JAM - In the city
5 THE SONICS - Cinderella
6 LOS SALVAJES - Soy así
7 FLAMIN GROOVIES - Shake some action
8 THE SMITHEREENS - Strangers when we meet
9 THE KINKS - You really got me
10 LOVE - Maybe the people would be the times or between Clark and Hilldalle




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew