Entrevista a ... PONENT ROOTS PRODUCCIONS

 L'Edu i Uri son dos d'aquestos malalts pels sons negres que tant ens agrada que es passejen per aquest espai, tots dos formen Ponent Roots Produccions, concerts, punxades, i recentment una edició, la primera referència com a segell discogràfic... ells son uns dels responsables de que a la ciutat de Lleida i demés localitats de la comarca d'El Segrià no decaiga l'activitat relacionada amb els sons afroamericans i jamaicans.


- Conteu-nos per començar que es concretament Ponent Roots, i a continuació parlarem de qui ho forma etc. en principi podriem dir que hi ha un festival per ahí, però sembla que hi han més activitats sota el nom de Ponent Roots, estic en lo cert?
Ponent Roots, és una plataforma per difondre la música negra en tots els seus estils musicals, però també retre homenatge  ala figura dels revolucionaris afroamericans, la lluita pels drets civils i socials dels esclaus i la continua batalla contra el racisme. Ponent Roots a més som asidus punxant a festivals, clubs i festes, anem on calgui a passejar els nostres 7" polzades.

- Be ara doncs, conteu-nos qui forma aquest projecte, com i quan va començar?
Ponent Roots, som Edu i Uri, dos amics, que els uneix la passió pel format vinil i pels sons del reggae (en tots els estils), el soul, el rap i demés gèneres que en globa el paraigües de la música negra. Això va naixer. de forma premeditada i involuntaria a l'hora, amb una trucada d'un mànager amic, que ens va oferir la possibilitat de programar una data de al gira europea dels Skatalites, i de forma ràpida, vam llançar-nos  ala piscina i vam pariri el que pensàvem que a la nostra ciutat hi mancava, un festival independent, que aposta per la qualitat i per a què fos accesible a la gent, amb preus populars.

- Feu-nos un breu resum de les bandes que haveu portat a la vostra zona? 
En les 3 edicions del Ponent Roots festival, hem programat: The Skatalites, La Família Torrelli, B-sides Collective, Carles Belda i Lo Pardal Roquer, The Excitements, The Pepper Pots, Soweto, Andrea Motis I Joan Chamorro, Al Supersonics & the Teenagers, Los Mambo Jambo, A4 Reggae Orchestra, Txarly Brown, Th Murphies, Dj Sr. Oró, Natty Bo o Dj Rosell.
Fora del festival, anem programant concerts, i fns avuí hem programat coses com Pirats Sound Sistema, At Versaris, Dr Calypso, Surfing Sirles, The Gramophone Allstars Big band,  Irie Souljah,David Hillyard & The Rocksteady 7 i recentment Dr Ring Ding i a betty Mc Clean, uns dels màxim exponent de la música jamaicana del anys 90 i un referent actual.

- Quines dificultats, si existeix el cas, teniu a l’hora de projectar un event, hi han prou emplaçaments per organitzar concerts, la gent respón correctament etc?
El nostre principal objectiiu és programar qualitat, sota el leitmotiv, "Do it yourself", per tant golem fed el que tenim al nostre abast, sense ajuts institucionals. I la resposta fins ara ha sigut més que bona, amb una gran afluència i fins i tot més d'un sold out

- Per completar la pregunat anterior, haveu notat evolució a l’hora d’organitzar qualsevol activitat, trobeu que ara es més fàcil, hi ha un públic fidel i/o relleu generacional?
Afortunadament, des del primer dia hem tingut la capacitata d'arribar a l'usuari, al públic. hem sabut sorprendre a la ciutata fins avuí. Sempre hem tingut la millor resposta que posiem esperar, tenint sempre plens els concerts que organitzem, aquesta és la gasolina que necesitem per continuar siparant propostes i per materialitzar idees que se'ns ocurreixen.

- Supose que qualsevol concert amb una bona resposta per part del públic i una bona posada en escena de les bandes es gratificant, però mulleu-vos una mica i conteu-nos quina es aquella banda amb la que vareu dir , “collons ha costat però com ho hem gaudit”
Be lògicament el fet de poder dur The Skatalites, per nosaltres ha sigut increíble, portem 20 anys escoltant-los, son un dels nostres referents, i com a tot bon amant de la música, el fet de portar un referent es emocionant i vibrant, el fet de compartir un dia amb ells va sr molt emotiu, i quan en hem retrobat, ha sigut maco veure que ells et recorden i guarden un bon record d'aquella nit que per noslatres va ser màgica. L'artista Natty Bo (frontman de Ska Cubano i Top cats) tambñe ens va pasar el mateix, el fet de ser artistes internacionals és tambñe clau, son professionals que viuen permanentment de gira, i clar, per nosaltres apropar-los a casa és molt emocionant. També que els Pepper Pots acceptessin la nostra invitació per iniciar la gira del seu darrer LP "We must fight" al nostre petit festival independent de música negra, va ser gran, i el fet d'apostar per The Excitmements quan pocs els coneixien també.

- Pregunta obligada qui es la banda o artista que mourieu cel i terra per vore-la a un Ponent Roots Festival? Vos ho posaré fàcil, se vos permet de resucitar a qui vullgueu.

Doncs mira, aquista pregunta ens la fem nosaltres sempre, i la llista és llarga, dels vius no en tenim cap dubte, serien Toots & The Maytals, la Lauryn Hill, Ben harper o Public Enemy.
Deks que ja no estàn donant guerra, ene hauria hagafat un jamacuco si haguessim pogut dur a  Amy Winehouse, la banda originals dels Wailers, Marvin Gaye, Otis Reading... (quina trempera!)


- Darrerament han aparegut algún que altre festival orientat als menuts de la casa com el Mini Pop de Tarragona, us veieu organitzant alguna mena d’activitat semblant, no se si algún de vosaltres serà pare i està sensibilitzat amb el tema, que en penseu d’això, potser un festival de música negra dirigit als nens, seria una bona proposta?
Nosaltres això ja ho hem fet des de la primera edició! el diumenge del festival és pensat per a públic familiar, a dia d'avuí hem programat a Carles Belda i Lo Pardal Roquer, a Andrea Motis i Joan Chamorro i als The Murphies, sempre rematant el tarda amb un Dj i jocs per a nens. És una activitat que ens encanta, l'ambient és maquíssim i és una manera de fer pedagogia sobre la música en directe i la música d'arrel negra.

- Què ens podeu contar de la properà edició del Ponent Roots Festival, teniu ja data o alguna banda tancada potser?
Doncs, us podem contar que ja telim dos artistes confirmats, un internacional de renom i un que vindrà de fora de terres catalanes, per tant tenim molta feina avançada. Avancem que serà un gran cartell, les dates seràn el 13, 14 i 15 de novembre, així que reserveu aquell cap de setmana.


- Be, doncs no se si voldreu afegir alguna cosa, si no moltes gràcies per la vostra col.laboració i molt d’exit als proper events.
Si, si volem dir que Ponenet Roots, nos sols programem concerts, també hem editat un split en format 7" compartit per Natty Bo i Soweto, amb dos tunes inedites d'ambdues bandes, d'edició limitada i numerada a 300 còpies, que hem tret pel Record Store Day d'enguany i del que podem dir que a hores d'ara quden poquissimes còpies.
També fem punxades durant tot l'any, on hi disparem semper en format vinil, temes de reggae, rap, soul, funk, boogaloo... i tot tipus de tunes que ens fan parar bojos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew