LOS GRANADIANS DEL ESPACIO EXTERIOR, sala 16 Toneladas (València) 4/9/15


Amb una mica de retard sobre l'hora prevista eixien a l'escenari de la sala 16 Toneladas de València Los Granadians, camisa de flors blava, pantalons negres i sabates blanques, servien d'uniforme a la banda que acostuma a cuidar fins al miním detall en els seus directes.
Els granadians obrien el show amb "Rumbo a lo desconocido" tall instrumental inclós al seu darrer treball "La Onda Cósmica" i del que podem dir la banda es torna a superar a si mateix signant un treball impecable. Per enfilar el primer bloc de cançons la banda escollia un clàssic instrumental "Sonda Phoenix" per tot seguit continuar amb la presentació dels seus darrers treballs, ja no només d'aquest últim LP sino també del 7" editat anteriorment, l'any 2014, així doncs sonaven els temes "Festival", "Reggae a go-go" i "Crateres y polvo", podiem dir que aquest primer bloc de cançons la banda va escollir un seguit de temes instrumentals.

A continuació la banda feia un petit repàs al seu treball "Reggaelactico" editat l'any 2012, fent sonar els temes "R.E.G.GA.E", "Que le voy a a hacer", "Escucha tu corazón" i "Fragmentos de otros mundos".
Amb  el reggae "A tu lado" i "Rocksteady birthday" reprenien el repàs a "La Onda Cósmica" especial menció a aquest últim, tema molt festiu que sense dubte es convertirà en clàssic dins el repertori de la banda. I si de clàssic i temes festius parlem,  no podia faltar el tema "La fiebre" amb aquest la banda deixava caure un dels temes imprescindibles als seus directes i que més fan ballar al seu públic.
El directe arribava a l'ecuador amb el tema "Donde está" tocs caribenys i cors caracteristics, el seguia "Buena costumbre" tema cantat per Doctor Tema segona guitarra junt al vocalista Peter Boggie Parker. 

Un altre clàssic instrumental carregat de hammond "Terror, suspenso, reggay sideral" tema que tancava "El temperamental sonido de los Granadians" allà per l'any 2008 s'encarreva d'enfilar el darrer bloc abans dels quasi obligats bisos. "Pica hielos" tema melòdic amb aires de corrido mexicà, el fantàstic "Problemas" i un clàssic entre els clàssics "Una chica me dijo una vez" servien per tancar el concert. 
Però la banda granadina en una mostra de gràtitud i generositat amb un públic negat a abandonat el local es van marcar ni més, ni menys que fins a set temes dins l'apartat de bisos. El primer d'aquests "El sonido de las estrellas" tema que tanca el seu darrer treball,  "Mentirosa" un altre dels imprescindibles dins el repertori de la banda i "Chocolate y coco" tema que caldria destacar a "La Onda Cósmica" on Zorton "matxaca" el hammond de forma magistral sobre una pesada base de reggae fàntastica. Amb "Peligroso" i "Parker Boogie" la banda s'acostava el final del show, no sense abans deixar caure el que considere es un dels majors himnes dins el repertori de Los Granadians "La chica más dulce" tema que va ser corejat per tot el públic valencià present a la sala 16 Toneladas. I ja per finalitzar la banda deia adeu amb "Todo lo que quiero eres tu" tema amb tocs soulers i amb el que els grup andalús tancava un show impecable, i es confirmava que Los Granadians son d'un altre planeta.

La festa no acabava ahí i el amics de Bredda com sempre premiaven la fidelitat dels que aguantaven el post-concert amb una punxada impecable carregada de R&B i bons sons jamaicans de la ma de Kris Ska, Miquel Injection i Saul Ska-ba, als que s'hi va afegir com a convidat de luxe a la cabina Peter Boggie Parker, vocalista de Granadians.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew