Especial 4t PONENT ROOTS FESTIVAL, les bandes.


Myles Sanko (Soul des d'Anglaterra)

Natural de Ghana, de mare africana i pare francés, resideix des de la seva adolescència a la localitat de Cambridge, al principi va emergir al món del rap  col.laborant amb  dj’s a clubs nocturns y discoteques, i fromant part  bandes como Métis, Bijoumiyo o Speedometer, una vegada sumergit al món del soul va llançar el seu EP debut titulat "Born in Black & White", aclamat per públic i crítica al 2013, combinant a la perfecció els deep grooves i el jazz, siguent un encertat punt de partida de la seva carrera musical. A Myles se'l coneix com "the lovechild of soul music", el setembre de 2014 presentava el seu primer LP "Forever Dreaming", si hi ha algún artista al Myles Sanko nomena constantment a les seves entrevistes com a màxima influència, aquest es Marvin Gaye a qui ocasioanlment versionetja als seus shows en directe.

The Slingshots (Soul, Funk des de Catalunya)

La banda es va crear cap a l'any 2010 participant llavors en diversos festivals de funk i soul i copartint cartell amb grans bandes actuals del gènere com new Mastersounds, Kokolo, Fanga, Lefties Soul Connection, Calibro 35 o els japonesos Osaka Monaurail. L'any 2011 va tindré loc el seu debut amb un 7 " editat pel segell Lovemonk i produït i masterizat per Miguelito Superstar de Ia Fundación Tony Manero. després d'un marge de temps per recomposar la banda els barcelonesos van reprendre l'activitat l'any 2014, any que van gravar el seu segón treball un altre EP amb els temes “Coffee Cold”(cara A) i “She Ain’t Got No Soul” (cara B). La primera es una adaptació del tema original de Galt MacDermot (Shapes of Rhythm, 1966) i la segona tema propi d'avançament del que anava a ser el priprimer LP de la banda, que voria la llum sota el titol “Is This Soul?”editat per Rocafort Records. Les seves principals inflències bandes de Motown i Stax, així com besties pardes del funk com James Brown o The meters.

The Kinky CooCoo's (Ska, Rocksteady, Soul des de Catalunya)

Formats l'any 2001 podem considerar les catalanes com una de les bandes veteranes de l'escena jamaicana al nostre país. Un parell de 7" ("The mean machine"2008, "Tons of fun"2011) i tres LPs ("Montjuic Boneyard" 2006, "Sweeet, fun & ready" 2013) un d'ells amb el vocalista Lord Kaya (Co Tonga Tonga 2003), més diverses aportacions a recopilatoris tots ells editats sota l'etiqueta de Liquidator Records completen la biografia de la banda,. The Kinky Coo Coo's barretjen els ritmes jamaicans amb pinzellades de Soul, fent palesa l'influència de grups vocals femenins de soul com The Supremes o The Marveletts tot i ser l'ska i el rocksteady la base principal de la banda.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MIQUEL INJECTION, The Scorcher crew